Kutyások mit tegyek?
Van kettő 1 èves szuka kutyám.kölykök voltak amikor kihoztam œket az illatos uti menhelyröl.Az egyik nèmetjuhász jellegü a másik közèp termetű keverėk.Együtt nöttek fel.
A napokban találtam egy kidobott kan kb 1 èves minidobermannt...nem merem öket össze engedni nehogy a kèt szuka bántsa..
Mit tegyek?szeretnèk tanácsot kèrni hogy szoktassam öket össze..
Voltál chipet nézetni az új kutyával? Hirdesd, lehet, hogy van gazdája!
Egyébként akkor hajrá, itt az idő, hogy mindhárom kutyával el kezdj sétálni, kutyasulizni, tanítani-nevelni ;)
Kb kizártnak tartom, hogy egy 1 éves törpe pinscherért ne tömegek rohamoznának meg, ha meghirdetnéd. Ha különösebben nem szeretnél harmadik kutyát, akkor ne csak a szomszédokat kérdezd meg, tedd fel nagyobb felületre, ha van lakossági hirdetésre lehetőség a környékbeli menhelyen, akkor oda is, szinte biztos hamar találnál neki gazdát. Lehetőleg herélve, hogy a szaporítókat kiszűrd.
Ja, és igen, legelső, hogy chipet nézess, és keresd az eredeti gazdát, nem biztos, hogy kidobott egy talált kutya.
A két szukád ha életében nem találkozott más kutyával egymáson kívül, és bizonytalan vagy, kellene legalább egy kutyához értőbb emberkét befogni segítőnek. Egyikőtök a kannal, másikotok a két szukával indul sétálni, jártok egy sort együtt. Ha nem szoktak sétálni a kutyáid, már ez is kihívás lesz, de talán juttok valamire.
De lehet, hogy tényleg inkább csak akkor kellene ebbe belefogni, ha már jobban fel tudod mérni a helyzetet, és a két szukát is szocializáltad valamennyire, mert ha valóban annyira pici a kan, mint írod, gyorsan a rövidebbet húzhatja.
NO....Nem vagyok azért teljesen gügye...Elsö dolog egy chip keresés volt...semmi...utána gazdi keresés...állitolag pár hete csavargott már...Facebookra is feltették...Én befogadtam...egy csontváz volt..most már szépen kerekedik..
Mivel problémás az összeszoktatás azért irtam ide..hátha valaki tud tippet adni...amit kaptam is...Jövőhéten tudok róla képet felrakni.
Chip nézés, közben állatorvost kérdezni nem e jelentettek e be mostanában eltűnt törpe pincsert (mini dobermann nem létezik). Csinálsz róla fotókat fel rakod,hogy 2 hétig eredeti gazdáját keresed. Közeli menhelyeken is jelentsd le,hagyj róla fotót. Facebookra tett fel,kutyás csopikba is. 2-3 hétig nem jelentkezik a gazda érte,akkor pedig gazdi keresővé teszed.
Egy ilyen kutyát kizárt,hogy nem kapkodnak el,nem olyan gyakori fajta.
Amúgy szerintem meg kérj meg vkit aki segít és az utcán!! fontos,hogy semleges hely legyen. vki fogja a szukákat,vki pincsert,nézzétek meg hogy hogy reagálnak egymásra,ha már élből neki akarnak menni. Akkor az nem túl jó. Viszont ha megtartani szeretnéd (2-3 hétig vagy köteles vagy az eredeti gazdáját keresni,ha nem jelentkezik akkor tarthatod meg csak)Akkor meg kutyasuli intenzíven mind 3 kutyával.
De muszáj vhogy össze engedni őket különben sose tudod meg a reakciókat. Viszont tényleg ne úgy,hogy mindegyik szabadon van a kertben. Vkinek a segítségét kérned kell a találkozáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!