Kan kutya ivartalanításánál miben változna a viselkedése?
Én eddig csak a szuka kutyáimat ivartalaníttattam, illetve egy kant, a többi kant eszembe sem jutna. Őt heredaganat miatt kellett sajnos, szerencsére azóta él és virul. Még időben lett megműtve, nem volt áttét.
Igen, sajnos tapasztalatból mondom, hogy sok mindenben megváltozik, nemcsak a kanosságot értem ez alatt. Vigyázni kell, mert könnyen elhízik, noha nem is mohó. Lassabb sokkal, mint egy öreg kutya. noha jelenleg 6 éves. (A betegsége másfél éve volt.)
És a lényeg. Jelenleg 4 kutyám van, 1 szuka, 3 kan. Bizony, amikor a másik két kan levizel valamit, mondjuk bokrot vagy bármit, akkor ő is megjelöli.Ezt én is furcsállom, de így van.
Létezik hormontabletta és injekció, ami a kanosságot csökkenti. Hogy erre jó-e, azt nem tudom. De biztos nem olcsó és sok mellékhatása van. 33/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!