Szuka kutya ivartalanításánál tényleg meg kell várni az első tüzelést?
Figyelt kérdés
Miért? Mindenhol mást olvasok. Én szeretném még előtte, de az orvos nem javasolja.2015. ápr. 10. 17:35
1/12 anonim válasza:
Mert az orvosok is vitatkoznak rajta. Ami tény, ivarérés előtti ivartalanításnál szinte nullára csökken a melldaganat kialakulása. Nálunk hét hónaposan volt meg a műtét (első tüzelés előtt), az orvosunk kizárólag hét hónapos kortól ivartalanított, hogy tüzelt-e előtte, vagy sem, azzal nem foglalkozott.
2/12 anonim válasza:
Szintén 7 hónapos volt, sose tüzelt. Gyönyörű skót juhász, csodájára járnak a környéken. Keress másik orvost, ha lehet.
3/12 anonim válasza:
Nincs baj azzal az orvossal, csak más a szemlélete. Nyugaton egyre kevesebb orvos pártolja az ivarérés előtti ivartalanítást. Pár hónapja olvastam egy állatorvos írását, aki korábban pont amiatt, amit az első válaszoló írt, kizárólag ivarérés előtti ivartalanítást ajánlott. 5-6 év múlva számos ilyen páciensének lett hormonális betegsége pl. Cushing kór. Az illető állatorvos azóta már nincs a korai ivartalanítás pártján. Érdemes utánaolvasni a proknak és kontráknak, ha lehet, angol nyelven is, és a teljes kép ismeretében dönteni.
4/12 anonim válasza:
Az ivarérés előtti ivartalanítás és a korai ivartalanítás két külön dolog! A korait 3-4 hónapos korban csinálják.
6/12 anonim válasza:
Az enyémet nyolc hónaposan ivartalanították, kistestű szuka, akkor még nem tüzelt. Most 7 éves, szerencsére nincs semmilyen "kórja".
7/12 anonim válasza:
Ha te nem akarod megvárni a tüzelést, akkor menj másik orvoshoz.
8/12 anonim válasza:
Én 9 hónaposan, ivarérés előtt ivartalaníttattam. 2 orvos is ezt javasolta. A túl korai ivartalanítás valóban még az orvosokat is megosztja, de ez tényleg 2-3 hónapos kutyákra értendő.
9/12 anonim válasza:
Nem kell megvárni,ha nincs egyéb betegsėge .
10/12 anonim válasza:
Ha már vitattok valamit, akkor meg kéne vizsgálni a másik oldalt is. Számomra nem hiteles az olyan állatorvosi írás, amely csak az előnyöket említi. Itt legalább szó van arról, milyen hátrányok merülhetnek fel: [link]
És ha mondjuk átmegyünk angol nyelvterületre, kiderül, hogy voltak szignifikáns kutatások: [link]
Lehet lepontozni azért, mert azt merem állítani, hogy esetleg a fenti állatorvos nem hülye. Ettől függetlenül, végső soron a gazdié a döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!