Ez eléggé szubjektív
Szerintem minden kutya aranyos, de az én kedvenceim a tömzsi orrúak (pl mopsz és bulldog), illetve a bullterrierek és a retrieverek :)
Általában az olyanokat szokták említeni, amelyek az arcszerkezetüknél fogva kihozzák az emberből a gondoskodó ösztönöket: nagy szemek, magas homlok, pisze orr. Ilyenek a spiccek, csivavák stb. Ez ösztön, mindenkire hatással van, maximum elfojtjuk.
Aztán vannak még azok, akik az aránytalan testalkatuk folytán feltűnőek. Pl. a mopsz, a bulldogok, a corgi.
De a személyes ízlés, az előítéletek, tapasztalatok határozzák meg igazán, hogy kinek mi a "cuki". Én pl. jobban elolvadok egy nyakigláb, tányértalpú süldő komondortól, mint egy reszketeg csivavától.
Bizony, relatív :)
Én például nem szeretem a laposarcú, gülü szemű kutyákat :) Valakinek pedig pont ők a kedvencei :)
szerintem is mindegyik cuki, amibe én beleszerettem az a samoyed.
de mindegyik kutya tetszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!