Mit csináljak a kutyámmal ha egész nap nyüszít, ugat ês sehol nem jó neki? Nem beteg, mozgás hiánya sincs, agyilag is le van fárasztva!
Hát ez pedig baj, mert arra lettek kitenyésztve, hogy legyenek kemények. A német juhász birkákat terelt eredetileg, a dobi meg eleve személyvédelemre lett kitalálva, szóval szíveskedjen tökösebb lenni, és ne rinyáljon. Nem kell minden fajtából leszedált goldent csinálni.
Találkoztam már tökös dobival, 9 hónaposan kiosztott engem is, amikor pofátlan voltam vele, és tök igaza volt, nem a gazdája vagyok, ne egrecíroztassam. Na az nem nyüszögött, hanem ki akart csinálni mindent, ami a látóterébe került, és gyorsan mozgott :D Ami szintén nem egészséges, és nem elfogadható, de legalább nem idegen az alaptermészetétől. De ez, hogy hisztizik, ha nem tudja elfoglalni magát valamivel... Vagy minden dobis félreneveli a kutyáját, vagy a fajtával van nagy gond.
A "jó" dobi idegenekkel szemben közömbös, mintha ott sem lennének. Ha piszkálják, ideális esetben kikerüli, elkerüli őket, és csak parancsra támad, arra viszont rögtön.
A ZTP-n (német tenyészszemle) ez az elvárás, csak azt a kutyát engedik tenyésztésbe, amelyik képes ezeket teljesíteni. Azért az sem normális, hogy rámozdul mindenre, de persze az sem, ha egész nap nyüszít <ami nem jelenti azt, hogy egyébként "puhány" a kutya, de valami nincs rendben ott, ez tény.
Milyen Vizsgája van?
Nyomkövetni szoktatok?
Van napirendje a kutyának?
Van zárt helye pl. egy box bent a lakásba?
Azt csinálja, hogy követ és folyamatosan magyaráz?
Igen szoktunk nyomkövetni és napirendje is van a kutyának. Nem nem követ a lakásban . van neki boxa is amibe betudom zárni de az rosszabb mert hangosabb, a plédjén is sípol ha nincs bezárva de ott egy fokkal jobb.
Ha lefárasztod úgy, hogy a seggên vegye a levegőt akkor is max 2 órát marad csendben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!