Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a kutyámmal ha...

Mit csináljak a kutyámmal ha egész nap nyüszít, ugat ês sehol nem jó neki? Nem beteg, mozgás hiánya sincs, agyilag is le van fárasztva!

Figyelt kérdés
2015. dec. 7. 09:30
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Hát ez pedig baj, mert arra lettek kitenyésztve, hogy legyenek kemények. A német juhász birkákat terelt eredetileg, a dobi meg eleve személyvédelemre lett kitalálva, szóval szíveskedjen tökösebb lenni, és ne rinyáljon. Nem kell minden fajtából leszedált goldent csinálni.

Találkoztam már tökös dobival, 9 hónaposan kiosztott engem is, amikor pofátlan voltam vele, és tök igaza volt, nem a gazdája vagyok, ne egrecíroztassam. Na az nem nyüszögött, hanem ki akart csinálni mindent, ami a látóterébe került, és gyorsan mozgott :D Ami szintén nem egészséges, és nem elfogadható, de legalább nem idegen az alaptermészetétől. De ez, hogy hisztizik, ha nem tudja elfoglalni magát valamivel... Vagy minden dobis félreneveli a kutyáját, vagy a fajtával van nagy gond.

2015. dec. 7. 14:00
 22/26 anonim ***** válasza:

A "jó" dobi idegenekkel szemben közömbös, mintha ott sem lennének. Ha piszkálják, ideális esetben kikerüli, elkerüli őket, és csak parancsra támad, arra viszont rögtön.

A ZTP-n (német tenyészszemle) ez az elvárás, csak azt a kutyát engedik tenyésztésbe, amelyik képes ezeket teljesíteni. Azért az sem normális, hogy rámozdul mindenre, de persze az sem, ha egész nap nyüszít <ami nem jelenti azt, hogy egyébként "puhány" a kutya, de valami nincs rendben ott, ez tény.

2015. dec. 7. 14:58
 23/26 anonim ***** válasza:
mit jelent a tréning nálatok? És milyen vizsgás ez a kutya? nekem ugy tűnik, nem elég fáradt!!!
2015. dec. 7. 15:07
 24/26 Jar-Jar ***** válasza:

Milyen Vizsgája van?

Nyomkövetni szoktatok?

Van napirendje a kutyának?

Van zárt helye pl. egy box bent a lakásba?

Azt csinálja, hogy követ és folyamatosan magyaráz?

2015. dec. 7. 15:41
 25/26 A kérdező kommentje:

Igen szoktunk nyomkövetni és napirendje is van a kutyának. Nem nem követ a lakásban . van neki boxa is amibe betudom zárni de az rosszabb mert hangosabb, a plédjén is sípol ha nincs bezárva de ott egy fokkal jobb.

Ha lefárasztod úgy, hogy a seggên vegye a levegőt akkor is max 2 órát marad csendben!

2015. dec. 7. 16:00
 26/26 anonim ***** válasza:
ird már meg nekem légyszi p.ü.ben kik a szülei:) van egy sejtésem:)
2015. dec. 7. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!