Mitö ilyen büdös a kutyám szája?
Lehet hogy ez az alap szájszaga. Ha egy két napja hányt az már nem annak a szaga. Hasmenése nincs vagy bármi ilyen gyomorbaja stb. mert a gyomrából is feljöhe a szag. Nêzd meg hogy nincs-e elrohadva egy foga mert az is tud bűzleni. Amugy nekem is volt egy stafford-Pitbull keverékem és neki alapból nagyon büdi volt a szája. Néhány állatkereskedésbe lehet venni ilyen húsos kutyafogkrémet ami meg van kicsit mentolozva, de szerintem olyan felesleges. Barátnőm kipróbálta a pitbullján (aki szintén büdösszájú volt) de semmit se segített, szó szerint semmit.
Meg kell tanúlni élni ezzel a szájszaggal, nekem sikerült. Néha még éreztem, meg néha a lakás egyik szobája, ahol az alvóhelye van nagyon kicsit érződött, de nem nagyon érdekelt. Használtam a legfrissítőket es éltem vele.
Ez van ha stafforod van :)
Megint én XD
Elfelejtettem mondani hogy viszont a Pedigree-nek van ilyen fogtísztító és fogerősítő valamilye, ilyen rágórúd. Asszem a Pedigree Dentastik vagy valami ilyesmi, az lehet hogy segít, és még a fogait is erősíti.
Sok minden lehet.
Ha vitaminhiányos, akkor előfordul, hogy megeszi a saját székletét.
De lehet egy rossz fogtól is. Ahogyan embernek, a kutyának is lehet savproblémája, ilyenkor is kakiszagú a száj, bár nem evett kakit.
Vagy esetleg rossz táp, vagy ha nem is rossz a táp, akkor csak szimplán az összetevőegyüttestől. Pl. nekem halasat eszik, és neki is büdös kicsit, de ettől néz ki a legszebben:D
Esetleg romlott kaja, vagy lassú emésztés is.
Nekem is amstaffom van, és mondom, nekem a mostani halas táptól van, meg ha esetleg nem kap reggelit valamiért (vagy vacsorát - két fele osztom a napi adagot - ), akkor is szokott büdi lenni.
Nem patkányozik esetleg?
Vagy még az szokott, hogy most a hidegbe kint már nem isszák a vizet, az enyém bent megiszik 5 Litert inkább, mint sem hogy a kint lévő vizet igya:D Lehet attól is..
A hányása milyen volt? Ha előfordul máskor is, akkor válts tápot vagy nézesd meg dokival a fogait (ha engedi:D).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!