Büdös a kutyám mit tehetek ellene?
Áztasd ecetes vízben, csak figyeld az arányokat, hogy ne marja fel a bőrét :)
Mi így irtottuk ki a trágyaszagot és a sok döglött bogarat a szőréből.
És nyugodtan csinálhatod 2x egymás után, kifog jönni :) kutyasampon nem fogja kiszedni a trágyaszagot, max az ecetét :D
Szerintem az ecetes víz simán kimarja a kutya bőrét, pláne egy ilyen kis kölyökét... Én nem fürdetném azzal. Ezt találtam neked kérdező:
"Gyakori probléma, hogy a kutya (szőre/bőre) valamilyen oknál fogva kellemetlen szagú, és a szokásos fürdetés, tisztítás, kefélés, fésülés után sem múlik el a bűz teljesen, vagy legalábbis annyira, amennyire a gazdi szeretné. Ilyen esetekben jól bevált módszer, ha a kutya fürdetővizébe nem illatos, habzó fürdetőszert, hanem 1-2 pohár paradicsomlevet, egy késhegynyi vaníliáscukrot vagy 1-2 csöpp vaníliaaromát keverünk el, majd 1-5 perc várakozás után alaposan, bő vízzel a kutyust leöblítjük. Idős kutyatartók szerint a paradicsomos fürdő minden bűzt megszüntet."
Én nem fürdetném ecetes vízzel, emberi samponnal meg fõleg, árt a bõrének.
Vegyél rendes kutyáknak való sampont, mosd át rendesen újra, fésüld ki.
Illetve megpróbálhatod, amit az utolsó hozzászólóírt, például borztámadás szagát is patadicsomfürdõvel szokták semlegesíteni. Legalább a bõrének sem okoz majd semmi gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!