Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Büdös a kutyám mit tehetek...

Büdös a kutyám mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés
Ma hoztam haza egy kiskutyát fajtiszta stepford, a lényeg az hogy kölyök még de a gazdája disznóólban tartotta és a kutyának disznótrágya szaga van, meg fürdettem de nem volt itthon csak head&solders csalán sampon de nem hozta ki a kutya bundájából a szagot! Milyen lehetőségek vannak arra hogy ne legyen trágya szagú?

#kutya #büdös #Disznótrágya
2015. máj. 12. 23:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerek stepford kutyafajtát, de ilyenkor ecetes vízzel fürdesd, emberi samponnal ártasz neki..
2015. máj. 13. 00:01
 2/13 A kérdező kommentje:
Ha ma este fürdettem akkor holnap megprobálhatom ecetes vízzel? Azaz nem fogok ártani neki hogy ha ma is meg holnap is fürdetem? Köszi a tanácsot akkor emberi samponnal nem fürdetem majd :)
2015. máj. 13. 00:19
 3/13 A kérdező kommentje:
Ja és bocsi elírtam a fajtát :D stefford :)
2015. máj. 13. 00:20
 4/13 anonim ***** válasza:
Megfürdetheted újra ecetes vízzel.
2015. máj. 13. 00:23
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Áztasd ecetes vízben, csak figyeld az arányokat, hogy ne marja fel a bőrét :)

Mi így irtottuk ki a trágyaszagot és a sok döglött bogarat a szőréből.

És nyugodtan csinálhatod 2x egymás után, kifog jönni :) kutyasampon nem fogja kiszedni a trágyaszagot, max az ecetét :D

2015. máj. 13. 00:28
 6/13 anonim ***** válasza:
Akár most is megfürdetheted, semmi baja nem lesz :) nem -10 fokok vannak
2015. máj. 13. 00:28
 7/13 anonim ***** válasza:
Vigyázz, a kutyus szemébe ne menjen az ecetes vízből fürdetésnél!
2015. máj. 13. 00:32
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem az ecetes víz simán kimarja a kutya bőrét, pláne egy ilyen kis kölyökét... Én nem fürdetném azzal. Ezt találtam neked kérdező:

"Gyakori probléma, hogy a kutya (szőre/bőre) valamilyen oknál fogva kellemetlen szagú, és a szokásos fürdetés, tisztítás, kefélés, fésülés után sem múlik el a bűz teljesen, vagy legalábbis annyira, amennyire a gazdi szeretné. Ilyen esetekben jól bevált módszer, ha a kutya fürdetővizébe nem illatos, habzó fürdetőszert, hanem 1-2 pohár paradicsomlevet, egy késhegynyi vaníliáscukrot vagy 1-2 csöpp vaníliaaromát keverünk el, majd 1-5 perc várakozás után alaposan, bő vízzel a kutyust leöblítjük. Idős kutyatartók szerint a paradicsomos fürdő minden bűzt megszüntet."

2015. máj. 13. 00:57
 9/13 anonim ***** válasza:

Én nem fürdetném ecetes vízzel, emberi samponnal meg fõleg, árt a bõrének.

Vegyél rendes kutyáknak való sampont, mosd át rendesen újra, fésüld ki.

Illetve megpróbálhatod, amit az utolsó hozzászólóírt, például borztámadás szagát is patadicsomfürdõvel szokták semlegesíteni. Legalább a bõrének sem okoz majd semmi gondot.

2015. máj. 13. 03:19
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is vegyél rendes kutyasampont, fűrdesd meg vele, aztán, ha megmarad a szag, akkor ennyi, majd elmúlik, az idő mindent megold, de ne kínozd azzal, hogy mindenki tippjét kipróbálgatod, hidd el, jobb neki büdösen, mintba egy életre megutáltatod vele a vizet.
2015. máj. 13. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!