Mi lehet a baja és mit tehetek ez ellen? "Örököltem" egy kutyát. Volt már egy pár kutyám, de ilyennel még nem találkoztam. A világon mindent megeszik.
Nekem egy ideiglensem volt ilyen, műteni is kellett, mert megakadtak benne a dolgok, átforult a bél...nem részletezném tovább. A lényeg, hogy figyeljétek a kutyát, ha nincs széklet, vagy nehezen jön, vagy nem eszik, fogy, akkor irány az orvos. Én tartanék otthon paraffin olajat is, első körben lehet azt adni, ha valami megakadni látszik. Mindent pakoljatok el, amit csak elérhet és rágható...nemigen van más megoldás, mert mindenről nem tilthatod és ha akarja, úgyis megeszi őket.
Az enyémnek vettünk egy fekete Kongot, amit jó nehéz szétrágni, azzal elvolt egy darabig.
Sose késő nevelni egy kutyát!!!
Első körben kiülsz a kertbe, vagy bentről figyeled, amint rajtakapod, hogy falatozik, odamész és erélyesen rászólsz, ha a szájában van a cucc elveszed tőle (fog meg a végét és tartsd, amíg el nem engedi, ne ráncigáld).
A rongyot egyébként véletlenül is lenyelhette.
Dobálj el dolgokat és NE engedd, hogy hozzájuk nyúljon, tiltsd, követeled magadnak a földön lévő holmikat.
És nem árt, ha elfoglaltságot adsz neki, pl. egy rágható préselt bőrcsont formájában :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!