Fenyőerdőkben van ilyenkor kullancs?
Kullancsok bárhol lehetnek, de legfőképpen a sűrű aljnövényzetben, bozótosban, magas fűben, gazban, bokrokon szeretnek megbújni. A fenyőerdő pont nem ideális terep számukra, írod is, hogy fű sincs ott, akkor a kullancsnak is kicsi az esélye.
Az viszont igaz, hogy ilyen hőmérsékleten még bőven aktívak.
Hogy kifejezetten a fenyő tűleveleit (vagy annak szagát) kedveli-e azt nem tudom, de az biztos, hogy az avart nagyon, pláne ha nyirkos, továbbá a hidegtől sincs nagyon betojva.
Belém már háromszor is ment kullancs hideg időben régebben, akkor, amikor már simán sapka kellett hogy ne fázzak a kertben gereblyézéskor... Szóval kb mint most, olyan hőmérséklet lehetett, vagy még hidegebb. És a nadrágom szára a zokniba volt tűrve, mert úgy szeretek a kertben lenni, és fent is be voltam öltözve, mégis sikerült a nadrágom alá jutnia! Általában diólevelet gereblyéztem...
De van egy nagy fenyőnk, mellette almafa. Az alatt is találtam már többször kullancsot, igaz azokat észrevettem mielőtt belém fúrták volna magukat. Nem tudom, hogy az almafa vagy a fenyő vonzották, fű ritkásan van alatta.
Az avarról meg annyit, hogy egyszer kiránduláson belemásztam egy avarral teli meredek árokba. Kissé megcsúsztam, felkavarodott az avar, és a meredekség miatt néha letettem a kezem, hogy könnyebben felmásszak. Mindkét kezemen mászkáltak utána a kullancsok, alig tudtam lepöckölni őket.
Ez valami bükkfélének az avara lehetett.
Tűlevél avarról nincs tapasztalatom, de érzésem szerint az is jó búvóhely nekik...
De miért, mit akarsz csinálni tűlevél avarban ilyenkor? :)
Előző vagyok. Bocs, közben leesett, hogy kutya kategória, szóval akkor sétáltatsz, oké. :)
Hát szerintem tegyél csak a kutyádra riasztó cuccot, az a biztos, mert a legközelibb parkban sincs biztonságban a kullancsoktól, nemhogy egy távolabbi erdőben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!