Nekem olyan gondom van, hogy nem vagyok tisztaban teljesen a kutyusok torzskonyvevel. Azt a gazdi adja nekem vagy egy allatorvos? Ha apanak es anyanak van torzskonyve, akkor lehet kerelmeznia gazdinak a kicsik torzskonyvezteteset egy idon belul.
A tenyésztő adja törzskönyvet a kölyökkel együtt, amikor megveszed.
Az, hogy apának és anyának van törzskönyve, az még önmagában nem elég ahhoz, hogy a kölyköknek is lehessen.
Apának és anyának tenyészszemlén meg kell felelnie, és a legtöbb fajtánál már vannak kötelező szűrővizsgálatok is, amiknek meg kell lennie.
Törzskönyvet csak a tenyésztő válthat ki. Miután megszületik az alom, alombejelentőt ad le. Mire a kicsik új gazdihoz kerülnek, 8 hetes korra már ki vannak állítva a származási lapjaik (törzskönyv), azzal együtt kerülnek az új gazdihoz.
Arra figyelj még a leírtakon kívül, hogy:
1. Legyen kennelneve, és lehetőleg honlapja is a tenyésztőnek.
2. Olyan nincs, hogy törzskönyv nélkül adja, vagy anélkül olcsóbb.
3. Szülők tenyészszemlések legyenek. Nem árt, ha vannak kiállítási és/vagy munka eredményeik is.
A kölyök ára 80-100 ezer körül lesz várhatóan.
Itt találsz vizsla tenyésztőket:
Olyannak ne dőlj be ahol azt írják törzskönyvvel drágább. A törzskönyv 5500 ft szóval ha olyat látsz 50 ezer törzskönyvel nélküle meg 25-30 az át verés. Magyar vizslát szerintem hobbira tenyésztőtől lehet venni 80 körül is. Magyar fajták nem olyan drágák szóval hozzájuk kedvezőbb áron lehet hozzá jutni. Míg egy weimari vizsla már 150 ezer is lehet,ha nem több.
Magyar vizsla kennelek linkjét linkelték nézd át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!