Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki jött a kutyám szeme! SOS!...

Ki jött a kutyám szeme! SOS! Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
2 hónapos tacskó kutyámnak kijött a szeme be van vérezve. Véletlen kiszökött és a nagy kutya bántotta. Állatorvos nincs maximum holnap falun lakunk. mit adjak neki hogy nyugton maradjon éjjel aludjon? kérem valaki segítsen :(
2015. nov. 28. 20:35
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
44%

"Az állatorvos azt mondta kibírja így is nem lesz baja csak a szeme lesz oda"

Hát banyek, marha jó állatorvosod van! Keress egy normálisat, aki hajlandó vészhelyzetben megmozdulni. Ettől jobb tanácsot nem lehet adni, azért ezt mindenképpen orvosnak kell látnia. Remélem azóta látta doki, és a kutyus jobban van....

Aztán kellene valamit kezdeni a nagy kutyával. A jelek szerint nincs minden rendben nála. Normális idegrendszerű, megfelelően szocializált felnőtt kutya nem bánt egy kölyköt! Milyen fajta a nagy?

2015. nov. 29. 18:08
 22/32 A kérdező kommentje:
A nagy kutya caine corso. Eddig jól kijöttek nem tudjuk mi történt. A kicsi jobban van ellátta az állatorvos. Sajnos el kellett távolítani a kis szemét de most már jól van. Köszönöm azoknak akik megpróbáltak segíteni :) Akiknek meg csak a kioktatás sikerült gondoljanak abba bele hogy velük is történhet ilyen vagy adódhat hasonló helyzet!!
2015. nov. 29. 18:20
 23/32 anonim ***** válasza:

ma 18:08

Láttál te már házhoz kimenő orvost műteni? Mert nem jellemző, hogy megteszik. Mivel a kérdező nem tudja elvinni azonnal, így az orvos csak annyit tudott tanácsolni, nem hal bele reggelig, de a szeme oda lesz.

2015. nov. 29. 20:39
 24/32 anonim ***** válasza:
77%

Kedves 20-as (és a kérdező)

Kérlek ne vegyétek zokon a soraimat.

Igen, egyike voltam azoknak, akik kioktattak. Szerintem teljes mértékben igazam volt. Gondolkozzatok el rajta egy kicsit, és lehet, hogy ti is egyet fogtok érteni.

Nem mindenki gazdag. Az én családom (2 fő) jelenleg egy keresetből él (és ez senkinek sem a hibája)

Nem azt mondom, hogy aki nem módos az ne tartson kutyát. Azt mondom, hogy abban az esetben bánjon okosan a pénzével.

Gyakori mondás, de komolyan kell venni: Felelős vagy a kutyádért, és minden más háziállatodért.

Magad mellé fogadtad: barát. társ.

Az ő szemszögéből pedig szó szerint te vagy A Mindenható.

Felnéz rád. Tisztel. Teljes mértékben tőled függ. (te eteted, szállást adsz neki, szeretgeted...)

És ha megbetegszik vagy megsérül, te vagy az egyetlen akire számíthat.

Ment már szempilla a szemedbe? Muslica? Ugye hogy milyen kellemetlen érzés? Néha fáj is.

Szegény blökinek kijött a szeme. Próbáld meg elképzelni a kínt.

Újabb agyonhasznált mondat: "ha veled történt volna mindez, rohantál volna az orvoshoz"

Egy kicsit zavaros lett, elnézést. Fáradt vagyok, de szörnyen sajnálom a kutyát. Ha lett volna pénz félretéve, akkor nem lenne most félvak a kutyus.

Remélem azért valamit tanultál az esetből. Ha Istenments legközelebb megint történik valami, légy felkészült.

Keress egy állatorvosi rendelőt, ami az éjszaka kellős közepén is rendel.

Tegyél félre pénzt. Tégy ki az asztalodra egy befőttesüveget, ahová néha (minél gyakrabban) bedobsz egy kis pénzt (tegyük fel, hogy pár naponta fagyizol vagy bemész a mekibe. Néha hagyd ki, és helyette tedd a pénzt a kutyaperselybe) Család is segítsen be.

Vigyázz a kutyádra.

2015. nov. 29. 22:16
 25/32 anonim ***** válasza:
66%

"Akiknek meg csak a kioktatás sikerült gondoljanak abba bele hogy velük is történhet ilyen vagy adódhat hasonló helyzet!!"

Történt. Kis buta snaci csinált egy rést a kerítésen, és nekirohant a nagykutyának.

Annyi volt a különbség, hogy a számítógép eszembe sem jutott. A kocsink szervizben volt, ezért a szomszéd elfuvarozott a klinikára. Pénzünk volt rá, de ha nem lett volna akkor is összekapartuk volna.

Kutyus boldogan élt 16 évet.

2015. nov. 29. 22:20
 26/32 anonim ***** válasza:
82%

Se kutyát, se más állatot, se gyereket nem kötelező vállalni! Persze, lehet ezt így is csinálni, nem viszi el az ember orvoshoz a kutyát/gyereket, ha annak súlyos baja van, nem ad neki megfelelő ételt. És persze, sajnáljuk szegény embert mellette. De ugyan miért is? Itt az első kérdés mindig az, hogy a kiszolgáltatott félnek, az állatnak, gyereknek mi a jó! Nem pedig az, hogy a szülőnek, gazdának mi a kényelmes!

Mellesleg 2 hónapos szoba kutya kiszökött a kertből. Mit keres kint egy törpetacskó egyedül a kertben, utcán? És sajnos az írásból is az jön le, hogy nem először volt utcán a kölyök, valószínűleg idő előtt is lett elhozva. Azért mielőtt a felelős állattartók halálát kívánja a kedves kommentelő, gondolkodjon már el, hogy kit is véd!

2015. nov. 30. 11:51
 27/32 A kérdező kommentje:
Igen tanultam az esetből! Főleg azt hogy ide sem kell többet semmi kérdést kiírnom. A mai emberek csak a rosszat tudják keresni a másikban. A nagykutya a sajátunk volt nem valami kóbor eb. Kiszoktuk vinni egyszer egyszer a kicsit levegőzni de mindig ott voltunk mellette el ne tünjön vagy ne legyen baja, és ne csak a lakásba legyen pont azért volt bent a házban hogy ne essen baja. A kertbe szökött ki egy pillanat alatt míg kiszaladt a párom fáért. A nagykutya pont evett és oda szaladt hozzá akkor üthette meg. Mielőtt bárki azt hinné nem akartam segíteni mindenkitől kértem segítséget akitől csak tudtam. Volt olyan is aki azt mondta csapjam agyon. És én vagyok a szar gazdi mrt nem tudtam azonnal segiteni rajta. A szüleim segitettek akik 45kmre laknak ők tudtak pénzt összeszedni. Rajtuk kívül mindenki leszarta mitörtént vele. 20000be került az állatorvos kb ennyire is számoltunk úgy hogy nem 2 3000 forint összeszedéséről volt szó. Meg szakad a szivem hogy ez történt vele de ez egy szerencsétlen véletlen volt. Annak örülök hogy életben van és még sok boldogságot fog adni a kis életében
2015. nov. 30. 16:46
 28/32 bollocks ***** válasza:
22%
Hát az biztos, hogy az élete során sokat fog szemtelenkedni.
2015. nov. 30. 16:57
 29/32 anonim ***** válasza:
71%

Kezdjük ott, hogy ha van egy kutyám, aki nem 100%osan normálisan nevelt, akkor NEM veszek mellé másik kutyát, bármennyire is szeretném, de ha valamiért a nyakamba esik másik kutya(kutyák), akkor ELKÜLÖNÍTVE tartom őket, főleg etetésnél!

A mostani kutyám nekem se százas, mert rossz helyről jött, és szeretnék mellé másik kutyát, rengetek kutya van a gyepin akit elaltatnak, de egyszerűen nincs lehetőségem bevállalni.

Ez az első számú szabály..

A másik a pénz, amit már mindenki írt. Nincs olyan, hogy valami nem megy.

Én sem élek fényesen, nincs luxusautóm, nem eszem naponta rákot, stb, viszont én is teszek félre, mert tudom, hogy bármikor jöhet bármi. Én mondjuk külön bakszámlára gyűjtöm.

Ja, van olyan, hogy kisállat-biztosítás, ehhez a részhez nem értek, de én láttam, hogy kb. havi 1.000 Ft-ot kell fizetni, és ha valami baja van a kutyának, akkor a biztosító fizet. (de mondom, nagyon nem ismerem a részleteket).

Másrészt, mikor megmérgezték a kutyánkat, 12 nap alatt benzinköltséggel, minden egyéb költséggel, 180.000 Ft ment el. És tudod, nem sajnáltam. Nem érdekelt, úgy voltam vele, hogy felelősségteljesen összegyűjtötem pont az ilyen esetekre (bár örültem volna, ha előre tudom, hogy sose lesz beteg, és akkor elköltöm a hülyeségekre, de nem ez a lényeg). Jobban bántam azt, hogy 12napon keresztül szenvedett, és végül az egésznek nem sok értelme volt, mert így is muszáj volt altatni. Csak és kizárólag azt sajnálom, hogy 12 napig szenvedett, mert szenvedett. De mindent megtettünk, mi is este mentünk egyébként az orvoshoz, minket a mi orvosunk fogadott este 10-kor, de addig telefonáltam volna, amíg nem találok egy ügyeletes orvost.

Sajnálom a kutyádat, hogy nem lehet megmenteni a szemét. Én egyébként azt javaslom, hogy vagy neveld normálisan ISKOLA segítségével (kutyaiskola) a két kutyát, vagy akkor ajándékozd el valamelyiket. Bár így, hogy sikeresen félszemű lett, nem fognak tolongani érte..

A cane corso pedig nem gyerek játék, ha nem értetek a kutyákhoz (és az, hogy az ételét félti egy kölyök (!) kutya elől, ezt jelenti), akkor őt kéne elajándékozni...

Mert legközelebb, ha ketté harapja, és eltörik a gerince mi lesz? Akkor is vársz majd pár napot, amíg összegyűlik a pénz a műtétre? Gondolkozzatok felelősségteljesen.

2015. nov. 30. 17:40
 30/32 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező: Segítség, a kutyám megsérült, mit csináljunk??

Válaszolók: Vidd orvoshoz

Kérdező: De nem tudom!!!4!négy!

Válaszolók: Kapard össze a pénzt fuvarra+dokira. Ha végképp nem megy, tedd vissza magad tiszta kézzel.

Kérdező: Nem csináltam semmit és félig megvakult a kutyám.

Válaszolók: *facepalm* Gyűjts pénzt arra az esetre ha megint lesz valami.

Kérdező: Miért vagytok szemetek???!

Összefoglalva :D

2015. nov. 30. 21:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!