Üdv. Sajnos pár hete meghalt a család kutyája, és hiába nehéz elengedni, sajnos új kutyára van szükség [ a környék nem a legbiztonságosabbak közé tartozik ]. Komondorra gondoltunk. Többi lent. [? ]
Pár adatot mondanék..
- Három gyerek van, 15, 12, és 9 évesek. [ nem sikoltozós fajták ]
- A kutya valószínűleg egyedül lenne [ Bár ez még változhat ]
- A kutyán kívül 4 cica és egy ló is él nálunk - és mivel a benti macskák is kijárnak, össze kéne őket szoktatni.
Ha valamilyen adat még kell, nyugodtan szóljatok.
A kérdés pedig az lenne, hogy a Komondor mennyire jó választás, nehezen lehet bánni vele, vagy könnyebb természetű? Azt olvastam, a szőrével sok gond van, ez igaz?
Köszi a válaszokat.
Ti mit tudtok nyújtani a kutyának? A kert kevés, sétáltatni kell. Tanítani, fárasztani, dolgoztatni. Napi több órán át, hóban-fagyban-hidegben-melegben.
A lábrágós keveréket vittétek orvoshoz? Nem allergia miatt rágta magát? Mert ez a "védte a kaját a lábától" duma enyhén szólva butaság.
Sehol sem írtam, hogy nem vinnénk sétálni - se azt, hogy nincs riasztónk. És azért, mert új kutyát szeretnénk a régi helyett, szerintem nem kell rögtön arra gondolni, hogy csak házőrzőnek kell. Ha így lehetett kivenni az írásomból, akkor visszaszívom..
Általánosságban sokat tudnánk vele foglalkozni, a tartására van elég pénz, sétáltni TUDNÁNK vinni, és NEM csak házőrző kutya lenne. Valakitől kaptam sok-sok linket privátban, azokat végigolvastam, és a feltételeknek eleget tudnánk tenni. A kutya nem is lenne egyedül, csak éjszaka, mert nappal minimmum egy valaki mindig otthon van.
Hiába van otthon valaki, a kutya a kertben, ti a házban.
A lábrágással mennyit foglalkozott az orvos? Vérvétel, allergiateszt volt? Vagy csak rámondta, hogy defektes a kutya?
Én nem hiszem, hogy a keverékek buták, vagy defektesek, pont hogy sokkal kevésbé veszik fel a betegségeket, jobb az immunrendszerük. Persze lehet kivétel. Én, akiket ismertem, keverékeket, mind nagyon okos volt, mindegyiknek volt valami "defektje", de a fajtatisztáknak is ugyanúgy volt, de nem ilyenre gondolok, mint a tiéd, a lábrágás..az valami betegség lehetett, csak gondolom mezei orvos látta csak..a mostani kutyám jelen helyzete: mellettem fekszik a kanapén, feje a táskámban beletúrva. Mert így jó. Szóval mindegy, hogy keverék, vagy fajtatiszta, mindnek lehet kattantsága:D
De ha mindenképp fajtatiszta, akkor komondor jó választás lehet, vagy esetleg pireneusi juhász. Minden kutyának, amelyik kinti, nagy a szőre (csak így bírják ki normálisan, fázás nélkül a hideg teleket), kell törődni valamennyit a szőrével, de nem kell túlzásba vinni..
Igen, jó választás a komondor. A szőrét ápolni kell, tavasszal le is lehet nyírni, télre ismét megnő. A tenyésztő tud majd tanácsokat adni a szőrápolással kapcsolatban.
Ha kölyökkutyát vesztek, könnyen hozzászokik a többi állathoz. Határozott gazdi kell hozzá, de ha jól bánnak vele, akkor a családjával megbízható, kedves és hűséges. A nagy terület is neki való, azt ösztönösen őrzi felnőttkorában.
Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat :]
Kennelje lesz, mert ha bárki olyan jön, akit nem ismer, akkor jó lenne bezárni. A kennel maga is amúgy nagyon nagy [ az udvar egyik sarkában van, fedett, nagy, ráccsal ] de amúgy az udvaron lenne. Kölyköt vennénk, persze őt egy ideig a lakásban tartanánk, nem az udvaron. Amúgy szuka kutyus lenne, azt nem írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!