Üdv. Sajnos pár hete meghalt a család kutyája, és hiába nehéz elengedni, sajnos új kutyára van szükség [ a környék nem a legbiztonságosabbak közé tartozik ]. Komondorra gondoltunk. Többi lent. [? ]
Pár adatot mondanék..
- Három gyerek van, 15, 12, és 9 évesek. [ nem sikoltozós fajták ]
- A kutya valószínűleg egyedül lenne [ Bár ez még változhat ]
- A kutyán kívül 4 cica és egy ló is él nálunk - és mivel a benti macskák is kijárnak, össze kéne őket szoktatni.
Ha valamilyen adat még kell, nyugodtan szóljatok.
A kérdés pedig az lenne, hogy a Komondor mennyire jó választás, nehezen lehet bánni vele, vagy könnyebb természetű? Azt olvastam, a szőrével sok gond van, ez igaz?
Köszi a válaszokat.
A komondor kifejezetten nem könnyű természetű kutya, eredeti szerepeként a nyáj kemény őrzője volt, és nem csak a hangjával (a puli volt a vekker, a komondor a karhatalom).
Ha ennél a fajtánál döntötök, akkor először is a fajta hozzáértő tenyésztőivel kell felvennetek a kapcsolatot, mert ők segíthetnek legjobban megismerni a fajtát.
De véleményem szerint egy nagytestű keverék kutya is megfelelne nektek, amit a menhelyek a te igényeitek szerint tudnak ajánlani.
Értem. Köszönöm.
Ne hogy félreérts, semmi bajom a keverékekkel.. De három keverék kutyánk volt eddig, és mindegyik nagyon-nagyon butus volt.. Az egyik véresre rágta a lábát, mert a lábától védte az ennivalóját, amit kapott, és mindegyik kiszámíthatatlan volt. Elég sok volt a rossz emlék, ezért nem fogok szerintem megint keverék kutya mellett dönteni.. Ne hogy megint rosszat fogjunk ki, és baj legyen.
Az árakat természetesen megnéztem, és tudok róla :]
Mivel mostmár énis dolgozom, nem csak a férjem, lenne rá elég pénz, és szerintem egy egészséges, fajtiszta kiskutyáért megéri annyi pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!