Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tanítsam be a kutyát?

Hogy tanítsam be a kutyát?

Figyelt kérdés
Arra szeretném betanítani, hogy lakásban van és, hogy ha elmegyek itthonról akkor tudjunk egyedül otthonmaradni. Pl: ne nyüszítsen ne ugasson,ne kaparja szét az ajtót. A kutya egy kistermetü kutya még kölyök 2 hete van nálunk.
2015. nov. 24. 07:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Fokozatosan kell szoktatni, és ha sír, nem szabad megvigasztalni! Hosszú folyamat lesz, sok türelmet igényel. Először csak 5 percre hagyd magára, aztán 10 percre, 15 percre, így fokozatosan növeld az időt.
2015. nov. 24. 07:29
 2/6 anonim válasza:
24%

Fontos még, hogy mond el neki, hogy most elmész és mikor jössz vissza.

Ne csak otthagyd. Idővel meg fogja érteni, hogy neked el kell menni, de vissza is fogsz jönni hozzá.

2015. nov. 24. 07:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2015. nov. 24. 07:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Olyankor ajánlatos elkezdeni a szoktatást, amikor épp jól kiszaladgálta magát, ürített, evett, ivott stb., mert akkor kisebb az esélye, hogy feszült lesz -- valamilyen kínzó testi szükséglet miatt. Valamint nem árt, ha adsz neki valami rágcsálnivalót, amivel elvan egy darabig. És ne felejtsd el megdicsérni, ha csendben várta ki a visszatérésedet!
2015. nov. 24. 08:10
 5/6 anonim ***** válasza:
62%
Kutyasuliba menjetek el, ott megmondják, mit kell csinálj.
2015. nov. 24. 08:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Én kerti kutyánál úgy csináltam, hogy séta, vagy suli után (amikor kis alvásidő van) kimentem a kapun és lementem pár métert. Mielőtt (!) hisztizni kezdett volna visszajöttem és játék. A távolságot fokozatosan növeltem. 3 fizikailag nehéz (kutya lefáraszt, kapun ki, séta, vissza, játék, lenyugtat, kapun ki...) után jól működik.
2015. nov. 24. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!