Egy 8 éves kan havanese mellé, mennyire lenne okos döntés venni egy border collie-t?
Ne a kutyádnak vegyél kutyát. Bordert akkor vegyél csak, ha van rá elegendő időd és energiád, mert rengeteg mozgást, feladatokat igényel. Kutyasuli, és valamilyen kutyás sport szükséges neki. Ha ezeket nem kapja meg, akkor a felhalmozódott energiát máshol fogja levezetni: rombolás, felesleges ugatás pl.
Ha havanesed amúgy jó fej a kutyákkal, és jól nevelt, akkor nem lenne gond. De gondold át, meg tudod-e adni a bordernek azt, amire szüksége van.
Egy borderrel napi 3-4,órát minimum kell intenzíven foglalkozni.
Nem csak séta, képzés, szellemi fárasztást is igényel, nagyom sokat. Ha ezt nem adod meg neki, akkor az a minimum hogy lebontja a lakást maga körül.
Az rendben van, hogy tetszik.
De...
Ad1.: Van 100.000+ pénz rá? Tenyésztőtől, kennelből.
(ami ennél olcsóbb szaporított hamisítvány, veszélyes.)
Ad2.: Tetszik. Utánanéztél, mekkora és milyen-mennyi igényei vannak? Tudod neki biztosítani?
A havanese után élesváltás, és amúgy sem a külső az elsődleges szempont.
Tehát: Tudod milyen igényei vannak, ki tudod azokat elégíteni?
Mint írtam nincs olyan hogy nem.
kezdjük a kettesel, igen utána néztem kb 1 éve foglalkoztat ez a kérdés nagyon sokat olvastam utána.
Első pedig, lenne rá, de gondolkoztam az örökbefogadáson is /menhelyről/
Az előttem válaszolók mindent leírtak, egyet hozzátennék:
Ha vagy olyan felelősségteljes, hogy a menhely eszedbe jutott, akkor jusson eszedbe az vartalanítás is, így nem kell azon agyalnod, hogy kan, vagy szuka legyen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!