Lehet hülye kérdés de már sokat gondolkodtam rajta?
Ez egy ösi reflexmagatartás, igy raktározzák az ennivalót olyan idöszakokra, amikor nem vagy csak keveset tudnak vadászni, és nincs mit enniük.
Akkor kiássák az elrejtett ennivalót és megeszik. (Nem zavarja öket, hogy már nem friss, és nem is lesz töle bajuk.)
Ahhoz kepest, hogy az elso valaszolo csak talalgatott, nagyon beletrafalt :)
Az insegesebb napokra assak el a kajat es ez egy oszton, ami abbol az idobol maradt rajuk, amikor a kutyak meg vadon elo allatok voltak.
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!! =)
Tényleg csak egy ösztön lehet mert a mai világba egy jol tartott kutya mindenap kap enni és ritka amikor éhes.. De van pár aminek nincs mit elásnia.. :S sajnos :(
nekem azt csinálja a kutyum,hogy ás egy kissebb gödröt,és melléteszi a csontot,,
én betemetem a gödröt,ö kiássa,de nem rakja bele,ilyenkor mi van?
21.18: A kutyád kicsit lüke, azért! :))
Mint az enyém. Ő meg az előszobában a linóleumon akarta elásni. Csikorgott az orra rajta, a hátamon felállt a szőr, ahogy hallgattam. Fél óra után úgy döntött, hogy most aztán már marhára el van ásva, ha ennyit dolgozott vele és otthagyta. Másik kutya nem vette figyelembe, hogy mekkora munkával csinálta a semmit, lazán odasétált és ellopta. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!