Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell nyomkodni a kutyák...

Miért kell nyomkodni a kutyák bűzmirigyét?

Figyelt kérdés

Anyósjelöltem megörjít vele. Enyhe ázottkutyaszag van a lakásban, és mást sem hallok, csak a bűzmirigye így, meg úgy, és ha visszük kozmetikushoz nyomassuk ki. Minek? Egyik kutyámnak sem kellett sosem.

Mi ez a bűzmirigy fétis az embereknél?

Én vagyok a hülye, és tényleg szükség van rá?

2015. nov. 21. 11:16
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
Az egészséges , jól etetett kutyának nincs ázottkutya szaga, sem bűzmirigy nyomogatásra nincs szüksége.
2015. nov. 21. 11:26
 2/8 anonim ***** válasza:
62%

Normálisan etetett kutyának magától ürül a széklettel. Ha egyszer elkezdik nyomogatni, akkor viszont utána már folyamatosan kell. Szóval csak elcseszik vele.

Nem vagy hülye egyáltalán nincs szükség nyomogatásra.

2015. nov. 21. 11:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Egészséges, jól etetett kutyánk van, köszöni szépen, csak épp reggel elkapta az eső, és nem két perc alatt szárad.
2015. nov. 21. 11:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor azért van ázottkutya szaga, mert megázott. :) A bűzmirigye akkor lenne feltelítődve, ha dörzsölgetné a szőnyeghez, szánkázna a fenekén.
2015. nov. 21. 12:14
 5/8 A kérdező kommentje:

Én tisztában vagyok vele, hogy amiatt van büdös, anyósom hajtja a a saját igazát, hogy ez nem kutyaszag, hanem mintha betojt volna (egyikünk se érzi rajta kívül) :D

Szánkázni láttam már, de nem látványos. Nem az a fajta amikor leül a szőnyegre és több métert húzza magát. Inkább csak annyi, hogy leül, két centit előre húzza magát, aztán megy a dolgára, vagy leül rendesen. Mintha megszokásból csinálná, vagy csak megvakarja mert viszket.

Ez is gyanús lehet? Tényleg meg kellene nézetni a kozmetikussal?

2015. nov. 21. 12:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Az en kutyamnak 3 havonta ki kell nyomni. Ez kistestueknel viszonylag gyakori problema. Pedig a kutyam rendesen eszik, szaraztapot, neha csontot is kap, de nem segit, ugyanis a mirigyek ugy helyezkednek el, hogy nem nyomodnak meg kakilasnal. De nincs semmi tunet, nem szankazik, nem budos. De nem akarom megvarni, hogy begyulladjon neki, mert az viszont tenyleg problema.

Egyebkent mondd meg anyospajtinak, hogy az azott kutyaszag semmi a buzmirigy szagahoz kepest :)

2015. nov. 21. 12:23
 7/8 A kérdező kommentje:
Neki elvileg volt már kutyája amelyiknek nyomkodni kellett, de hogy ez mennyire igaz fogalmam sincs. Igazából én sem tudom milyen az a bizonyos szag, mert sosem volt még ilyen problémám a kutyáimmal.
2015. nov. 21. 12:24
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Amugy nyugodtan nezesd meg, de NE kutyakometikussal!!

O nem nyulhat a vegbelebe, marpedig egy nagyon kicsit bele kell nyulni, hogy rendesen megnyomjak. Kivulrol nem lehet teljesen kiuriteni, es az szinten gyulladast okozhat. Allatorvost kerd meg, hogy nezze meg szukseges e a kinyomas. Egyebkent nem egy nagy dolog 10 masodperc kb az egesz, az en kutyam szo nelkul hagyja. Ha tenyleg nem urul magatol, akkor idonkent el kell vinni, ez legyen a legnagyobb baja eleteben :)

Es nem veletlenul hivjak buzmirigynk, higyj nekem. Az nem kakiszag :)

2015. nov. 21. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!