Megvakult a kutyám ideiglenesen. Vajon miért?
azt hogy mitől, azt nem tudom, de hogy vigyázz, az biztos.
Nehogy egy életre megvakuljon.
Keress egy jobb állatorvost, mert ez fasza lehet, ha nem tudott semmit sem mondani...-.-.
Sajnos van fiatal kutyák esetében is olyan veleszületett szembetegség, amelytől megvakulhatnak. Ilyen az ún. PRA, ami gyógyíthatatlan látóideg sorvadást jelent. Nagyon drukkolok neked, hogy ne az legyen, de szerintem mindenképpen szemre specializálódott állatorvossal kellene megnézetni. Én kettőt tudok Pesten: dr. Szűcs Zsuzsa és dr. Bárány Györgyi. (Onnan tudom, hogy a mi spánielünk is megvakult, igaz kb. 8 éves korában, és jártunk Pesten ez ügyben.) Írd be a Google keresőbe a PRA-t is meg az orvosok nevét is, ha érdekel a dolog.
Egyébként a kutyusunk megszokta a vakságot (minket sokkal jobban megviselt, mint őt), és a megszokott környezetében nagyon jól eligazodik. De ha valami bútordarab vagy más egyéb tárgy szokatlan helyre kerül, akkor az már gondot okoz neki. Mi így is nagyon szeretjük.
Szemész szakorvos van az egyetemen is. Mindenképpen nézesd meg.
Kedves utolsó: A PRA látszik a kutyán, és nem javul semmit. Sajnos van ilyen kutyusom.
Kedves Kérdező.!l
szintén ilyen gondjaim vannak a Kutyámmal Fehér Kuvasz
keverék...3 napja észleltem,hogy üveges a tekintette ,és
nem lát "rendesen"..mindennek neki megy,és az ételt,is
kézből kapja,szaglás után veszi el.Hívtam állatorvost,és "szemcseppet" kapott,de Nem tudta megmondani,hogy mi a baja..bízzál,Én is ezt teszem,és várok türelmesen...,és kezelgetem a szemét a Cseppekkel .ennyit tudtam segíteni.
Üdvözlettel: Mária..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!