Nektek melyik a kedvenc kutyafajtátok és miért?
A dobermann.
Mert gyönyörű (szerintem), elegáns, okos, nagyon ragaszkodó, érzékeny, pörgős, egyszerűen tökéletes. :)
Agarak (orosz agár, azawakh, saluki, whippet...stb). Ezen belül nem tudok választani, egyedül az angol agár nem tetszik.
Miért tetszik? Eleganciájuk és jellemük miatt.
Amstaff
Értelmes,okos ,kedves és ügyes kutyus.
Az enyém 2 éves éz Zirának hívják.
Egyszer egy Erdélyi kopó odajött hozzám az utcán. Szép szemei voltak és bánatos arccal nézett. Rendesen megsajnáltam és elkezdtem róla kérdezősködni a boltban.
Azt mondták 3 napja mászkál a környéken, nem tudják hol a gazdája. Így hát vettem neki kaját, felcsalogattam a lakásunkba és adtam neki vizet. De aztán mennem kellet a munkahelyemre. Megkérdeztem telefonon pár ismerőst, kell e nekik, de nem kellett senkinek. Én sem tarthattam meg a kutyát, mert akkoriban olyan kevés fizetésem volt, hogy éppen hogy csak nem haltam éhen. Továbbá egy ilyen nagy kutyának szerintem kertes házban lett volna a helye, nem egy 30 négyzetméteres kis lukban, ahol akkoriban laktam. A kutya követett, felszállt velem a trolira, póráz és szájkosár nélkül. Ott mondtam az embereknek h nem az én kutyám. Erre egy fickó szóba elegyedett velem és megengedtem neki, hogy leszálljon a kutyával. A srác úgy nézett ki mint aki ért a kutyákhoz. Nyugodt volt, szimpatikus, és nekem megbízhatónak tűnt. Remélem jó kezekbe került a kutya.
Most már más a helyzet. A párommal élünk együtt, jobb anyagi körülmények közt és van egy fekete, havanese + puli + vagy talán fekete tibet terrier keverék kutyánk, akit kiskora óta nevelünk. Nagyon jópofa lett, ragaszkodó, okos, vicces és szokta terelgetni a másik kutyánkat, hallgat ránk és imád minket. Nem tudom, hogy fajtájából adódóan olyan jó fej a viselkedése, vagy mi neveltük olyanra amilyen lett végülis, de irtó édes kutya. Mindenki elmosolyodik amikor produkálja magát.
ausztrál juhászkutya
border collie
berni pásztor
A komondor.
Méltóságteljes, tekintélyt parancsoló, empatikus.
Ha szükséges kőkemény, de akiket kedvel, azokkal szemben egy barátságos jegesmedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!