Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kuvaszt szeretnék tartani...

Kuvaszt szeretnék tartani megfelelő lenne számomra ez a kutya?

Figyelt kérdés

Idővel egy varosszeli családi házba szeretnék költözni, nagy udvar, gyümölcsös, lugas stb, tehát a mozgasigeny szerintem kielégítő.

Előfordult már lopás ezen a területen, meg a pincébe is képesek voltak betorni,felkesz palinkaert... amíg nem koltozok oda nem szeretnék kutyát. De ha bekoltozok mindenképpen szeretnék egy kutyát. Orzovedonek nekem a kuvasz tetszett meg legjobban, markans,magabiztos,es a múltja is lenyűgöző. Azt tudom hogy remek házőrző, ragaszkodó. De egygazdas,sokat kell vele törődni. Elofordulna persze, hogy szülők, barátok erkeznenek hozzám, mennyire tűri meg az idegeneket a gazda jelenletevel? Nagyon óvatosnak kell vele lenni ilyenkor? Esetleg ha kicsikoraba jól megismerne a szülőket, és elutazok pár napra,mert ez elofordul, beengedne őket a keritesen belulre,hogy megetessek? Vagy ennél a fajtanal ez nem megvalosithato?

2015. nov. 16. 12:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
43%
Nekünk volt kétszer is kuvaszunk, de sajnos nagyon elmérgesedett. Az egyiket meg kellett fogni vassal, hogy a veszettségelleni injekciót beadja neki a doki. Azután a férjemet nem tűrte, mindig vigyázni kellett, hogy rá ne támadjon.Sajnos utánna már a szomszéd sem jöhetett át , rá is támadt a karjára hirtelen. Nem mertem közlekedni az udvarban én sem.
2015. nov. 16. 12:50
 2/15 bollocks ***** válasza:
0%
Kérlek, ne legyen kutyád, a kérdésed kifejtése alapján nagyon el vagy tévedve a kutyatartással kapcsolatban.
2015. nov. 16. 13:05
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Jó a kuvasz erre a célra, de: kicsi korától szocializáld, hordd sétálni, szokja meg az embereket, állatorvost, közlekedést, pórázt stb. Ettől még bizalmatlan lesz idegenekkel szemben, de nem jártok úgy pl., mint az előző hozzászóló, hogy beoltani sem lehet.

Akit kiskorától megismer, és rendszeresen jön hozzátok, azt később sem fogja bántani.

Addig is, míg nem lesz kutyád, tájékozódj alaposan a fajtáról, vedd a kapcsolatot tenyésztőkkel.

2015. nov. 16. 13:05
 4/15 anonim ***** válasza:
*vedd fel a kapcsolatot
2015. nov. 16. 13:06
 5/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi a probléma a kérdéssel, szerintem kifejtettem normálisan, miről is szeretnék tájékozódni. Volt már kutyám sokat foglalkoztam vele,de ez a kutya nem az a kaliber. Köszönöm a válaszokat sokat segitettetek!
2015. nov. 16. 13:16
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha szocializálod egészen kicsi korától és megismeri a rokonokat, akkor szerintem jó választás lenne a kuvasz!

AZONBAN nagyon szigorúan kell fogni, legyen szigorúan beszabályozva, hogy mit tehet meg és mit nem. Már csak a méretéből és az erős territoriális viselkedése miatt is. És a nagy terület ellenére rendszeresen vidd sétálni,érjék új ingerek.

Lényeg, hogy a családot már kiskorától megismerje.

2015. nov. 16. 13:20
 7/15 anonim ***** válasza:
2015. nov. 16. 13:38
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt még hozzátenném, hogy NE vateráról meg jófogásról vegyél ilyen kutyát, mert azok betegek, vagy fizikailag vagy szellemileg. Kuvaszt kizárólag hivatalos kennelből vegyél, törzskönyvvel, egészségügyi garanciával. Tenyésztőtől ugyan drágább mint a magánszemély szaporítóktól, de ugye olcsó húsnak híg is a leve, meg aztán egy fajtatiszta kuvasz azért megfizethető, ha egy kicsit gyűjt rá az ember. Innen válogass:

[link]

[link] tagjaink-honlapjai/

2015. nov. 16. 13:45
 9/15 bollocks ***** válasza:
53%

"Idővel egy varosszeli családi házba szeretnék költözni, nagy udvar, gyümölcsös, lugas stb, tehát a mozgasigeny szerintem kielégítő."

Nem, a mozgásigényt egy nagy udvar nem elégíti ki. Ráadásul nem csak mozgásigénye van egy kutyának. Az udvar számára nem más, mint egy hatalmas kennel.

2015. nov. 16. 14:14
 10/15 anonim ***** válasza:
43%

Lány kuvasszal kezdjed, lehetőleg kölyökkel, vagy max egy évessel azok könnyebben idomulnak, és nem kezdik annyira feszegetni a határokat mint a kanok, mellesleg kevésbé szeleburdik még kölyöknek is!

Ha jó természetű kutyát akarsz akkor ezt a fajtát soha ne kösd láncra, és soha ne ivartalanítsd!

Kan kuvaszt csak magabiztos jellemű embernek ajánlok, és azt is csak és kizárólag kölyök korától!

Felnőtt esetleg idősebb kuvasz összeszoktatásához nagyon sok türelem kell és lehet hogy sosem fog igazán elfogadni, csak ellesztek egymás mellett a kaja miatt.

2015. nov. 16. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!