Mikre tanítottad kutyádat (ha nincs közeledbe sajnos kutyaiskola)?
jomagam az alábbiakra tanitottam(vagy folyamatba van)
-ül
-fekszik
-marad
-nem huz (vissza)
-lefektetem 3 ször körbejárom anélkül hogy felkelne
-pacsi (jobb-bal láb)
-marad--10-15 méterre elfutok majd lábhoz paracs
.ételnél (ételt kitezsem addig nem ehet mig engedélyt nem adok.
még mikre tanithato?
Másfél éves Labrador
Nekem 2 kutyám van.Még fogom őket tanítani,de eddig ezeket tudják:
Az idősebb-ül,fekszik,marad-gyere(ezen még enyhén szólva finomítani kell),pacsit,hopp(átugorja a 2 vödörből és egy seprűből álló akadályt)
fiatalabb-ül,fekszik,hopp(ezt úgyis megcsinálja ha a kezemmel tartom a seprűt) és hangot(parancsra ugat)
Sajnos úgy látszik a hangot túl jól megtanulta,mert előveszem a kaját és már ugat :D
Egyik se járt kutyasuliba,mert nem fér bele a napirendbe.Amíg csak a nagyobb volt meg be akartuk íratni kutya iskolába,de azt mondták hogy a fajtája miatt nem lehet behívni,ezért ne hozzuk.Pedig én azt hittem,hogy ezt ott tanítanák meg....Na mindegy
Legnagyobb sikerünknek könyvelem el, hogy most már nem megy neki más kutyáknak, ezen rengeteget dolgoztunk. Ha mégis rondán méreget valakit elég rászólnom.
Amiket tud:
-ül
-fekszik
-lábhoz
-gyere
-hagyd (ez rohadt fontos és hasznos parancs, hagyja a kaját, másik kutyát, kötélhúzás közben a kötelet, stb.)
-ugass
-csend (tehát ilyenkor kussoljon)
-kérem
-pacsi
-keresd (pl. ha elhagyja útközben a játékát, akkor megkerestetem vele)
-marad
-mehetsz
-tied (elveheti a botot, kaját, stb)
A keresd, tied és a hagyd kivételével minden megy neki kézjellel+szóval, vagy csak szóval ill. csak kézjellel.
Távolról ültetést és fektetést is tudja.
Laza pórázos séta, lábnál követés pórázon vagy anélkül.
Kajáját csak akkor kezdheti el enni, ha megy a "tied" vezényszó, simán elmehetek addig tenni-venni, nem nyúl hozzá.
És bár ez nem látványos, de örülök neki: kerítésen keresztül már kacsákkal, tyúkokkal és szarvasokkal is semleges :D A nyúlon, macskán és a mókuson még dolgozunk.
2,5 éves erőszakos, totál önfejű vadászós terrier keverék. 1,5 éve van velem.
Kiképző segítsége nélkül dolgoztam a kutyámmal 3 évig, engedelmes feladatokra megtanítottam, lábnál követésre, menet közben pózos feladatokra, szabályos behívásra, hosszú helyben maradásra, apportra, előre küldésre, és a speciális obedience feladatokra, még kutyasuli és segítség nélkül kezdtük el az obed. versenyzést is. Emellett trükkökre, kis nyomkövetésre is tanítottam egyedül.
Gyakorlatilag mindenre tanítható a kutyád, és egy bizonyos szintig kutyaiskola sem kell feltétlenül, bár úgy persze jóval könnyebb minden.
5-ös vagyok, ki volt az a gyökér aki lepontozott? :D
Vagy csak irigy volt valaki..? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!