Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Veszélyes a fogkőtisztítás...

Veszélyes a fogkőtisztítás idősebb kutyáknak a bódítás miatt?

Figyelt kérdés
9 éves törpe snauzeremnek muszáj lenne,bódítás mellett levetetni a fogköveit,mert szövődményei lehetnek.Rettegek,hogy nem kel fel:( Az állatorvos ajánlotta mondjuk,de a rizikó benne van. Volt már babesias és félek,hogy ettől gyengébb lehet a szervezete.Ha van tapasztalat szívesen fogadom.
2010. márc. 19. 16:16
 1/6 Akiteki ***** válasza:
100%

Az időskori altatás a szívre veszélyes. A babéziának nincs köze a szívéhez, az a máját támadta, de ha felépült, (márpedig felépült) akkor ott sem lehet gond.

A fogkőleszedéshez csak picit bódítják el a kutyust, szinte nem is alszik, csak kába lesz. Az én kutyusomat 11 évesen herélték ki, neki sem történt semmi baja. Ne izgulj, biztosan rendben lesz minden.

2010. márc. 19. 16:49
 2/6 A kérdező kommentje:
igen...tudom a mája volt szegénynek és a fogkő nem tisztán tartása pedig a veséjére lehet veszéllyel...nagyon köszönöm a választ
2010. márc. 19. 20:48
 3/6 anonim válasza:
50%

Sok csontot kell neki adni , az természetes fogtisztító !

Kaphatók fogtisztító rágókák és jutalomfalatok !

2010. ápr. 5. 11:56
 4/6 Akiteki ***** válasza:
Csak egészen kicsit bódítják el. Nem is alszik tőle, csak kábult, hogy ne rángassa a fejét. 9 éves kutyus nem annyira öreg, hogy komoly gond lenne. Azért mert volt babéziás, nem biztos, hogy totál tönkrement a mája a gyógyszertől. Az én kutyám is volt babéziás, mégis megélt 15 évet. És 11 éves korában herélték ki és altatták. Ha annyira fogköves, hogy le kell szedni, hallgass az orvosra.
2010. ápr. 5. 13:40
 5/6 A kérdező kommentje:
hallgatok mindenképp és köszönöm a hasznos válaszokat:)
2010. ápr. 5. 17:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Elég sok idő eltelt már mióta megtörtént a műtét,nem is értem miért nem írtam még meg.Borzalmas élmény volt,megfogadtam,hogy soha többet nem teszem ki ilyennek a kutyimat,csak ha nagyon muszáj.Szerencsére nem volt negatív utórezgése és a műtétnél is besegíthettem,mint pl a nyelvét fogtam,vagy együtt tettük át a másik oldalára.Ez kicsit segített,hogy ott lehetettem mellettem,meg amikor felkelt akkor is.De azt az üres kis tekintetét soha nem felejtem el...Köszönöm még egyszer a kommenteket.
2010. aug. 18. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!