Milyen fajta kutyákat tudnátok házőrzésre ajánlani?
Kritériumok:
- Bírja a hideget. Rövid szőrű kutyám van és ő egyáltalán nem bírja a hideget, ezért kellene hosszabb szőrű kutya. - Az sem lenne hátrány, ha olyat ajánlanátok, amitől az emberek tartanak is, mert hallottam már csodákat bernáthegyiről (na akkor nem vicces, mikor egy csapat gyerek rohan oda és ordítja, hogy "Beethoven").
- Mindenképpen szuka kutyában kellene gondolkodni.
- Tudnátok valamit ajánlani, amely rövid szőrű kutyának is jó lenne téli szálláshelynek?
Kedves válaszoló! Mit értesz azalatt, hogy rád tudják hozni a frászt a saját kutyáid?
Németjuhásztól kicsit tartok, mert munkavonalú kennelt nehéz találni. Kutyáimat eddig is szuper prémium táppal etettem.
Házőrzésre (területvédelemre) a nagy testű pásztorkutyák valók. Komondor, kuvasz, kaukázusi juhász és társai. Ők erre valók.
A német juhász, amit itt javasolt valaki, nem erre való. Munkakutya, kiképzés, kutyaiskola kell neki.
Rövid szőrű, fázós kutyák jobb lenne bent tartani, mert kint tönkremennek az ízületei, az egészsége. :( Ha ez ki van zárva, akkor dupla falú hőszigetelt ól, benne vastagon szalmával, amit cserélni kell, ha nedves lesz, az ajtón hófüggönnyel.
Akkor bármelyik nagytestű keleti típusú pásztorkutya jó, legalábbis ennyi alapján.
De azzal azért remélem, tisztában vagy, hogy a kutya csak az alkalmi tolvajok ellen jó. Ha bárki komolyan be akar menni, akkor lemérgezi a kutyát, másnap meg vígan kirámolja a házat.
Kérdező!
„”munkavonalú kennelt nehéz találni. Kutyáimat eddig is szuper prémium táppal etettem. „
Nagyon szuper, írod a Német juhászt munka vérvonal- eddig az a tapasztalatom sokan nem bírták +fizetni hmmm nekem is az van 2 is, igaz Én munka vizsgáztattam!
#6.”akkor dupla falú hőszigetelt ól, benne vastagon szalmával, amit cserélni kell, ha nedves lesz, az ajtón hófüggönnyel.” hmmm igen-akkor vidd be a lakásodba! Egy jól táplált, gondozott kutya megfázik?? Nme Szibériában élünk! ?
Ja , a NJ „Munkakutya, kiképzés, kutyaiskola kell neki „ igazad van , ha területvédelemre, őrző-védőre van képezve, akkor nyugodtan aludhat a gazdi!
Akkor a nagytestű pásztorkutyák lennének erre a célra megfelelőek?
A német juhászkutya már fázós lenne, nem bírná a hideget? Esetleg tudnátok ajánlani kiképzőt Pécs és környékén, akinek durván az órabére kevesebb, mint 4000 forint? Mert, azért majdnem egy napi kereset kicsit durva ilyen kevés időért.
A lemérgezéssel kapcsolatban erről is le lehet szoktatni a kutyát, nem túl bonyolult és nem az a módszere, hogy a kutya csak is a saját tálkájából egyen, hanem az, hogy csak azt egye meg, amit a család ad neki. De ha valaki mégis be tudna jönni, szóval kiiktatná a kutyát, az biztosan kapna egy szép ólomdarabot vagy többet is.
Az egyik válaszoló írja, hogy sokan nem tudják fizetni. A tápra gondol?
Tibeti masztif, újfunlandi, Leonbergi, ide lehetne még sorolni a bernáthegyit is, ezen kutyafajtáktól tartanának egyáltalán az emberek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!