Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől fél a kutyám ha át kell...

Mitől fél a kutyám ha át kell jönnie a hídon?

Figyelt kérdés
Van nem messze tőlünk egy rét, és ott egy kis sziget ahová egy fa híd vezet át. Amikor először jártunk arra, a kutyám átjött a szigetre, de a híd felénél lehasalt, meg elkezdett remegni, visszafelé meg alig akart átjönni, de azóta ha odaérünk, nem akar feljönni a hídra, és lehasal, meg húz az ellenkező irányba. Szerintetek mitől félhet? Hogyan tudnám rávenni hogy átjöjjön a hídon? Ha számít valamit, egy 10 éves magyar vizsláról van szó.
2010. márc. 19. 08:31
 1/7 anonim ***** válasza:

egyem meg O.O nem tudom, mit érezhetett vagy hallhatott a híd felénél. vagy megmozdult alatta kicsit, nem tudom:S

próbáld meg jutalomfalattal csábítani, és amint rálép nagy dicséretek! De ne várd el tőle, h egyből átmenjen az egészen, haladjatok lépésenként, mert minél jobban erőlteted, annál rosszabb lesz.

első nap 1 lépés, jutifalik dicséret, második nap 2 lépés stb:) sok sikert!jaj és ne vigasztald!

2010. márc. 19. 08:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen. Ha egy kőhídon símán átmegy, csak a fahíddal van baja, akkor az "dübörgés" zavarja, amit a híd ad ki a lépteitek alatt. Hallottam már ilyen kutyáról.

Én kipróbálnám, hogy mit csinál, ha szabadon engedem és én átmegyek előtte. Lehet, hogy ahogy távolodsz, egyszercsak erőt venne magán és átmenne, az is lehet, hogy kétségbeesne, vagy alternatív megoldásként inkább átúszna. Csak ne lássa rajtad, hogy bizonytalan vagy, lényeges, teljes nyugalommal sétálj át, mintha nem is értenéd, hogy ő miért nem akar jönni.

2010. márc. 19. 09:11
 3/7 Akiteki ***** válasza:
100%
Láttam már kutyát, akinek tériszonya volt. A lépcsőn csak a fal mellett mert felmenni, a korlátnál ha lenézett, pánikba esett. Emberek sem egyformák. Ha nem túl nagy, vidd át ölben. :)
2010. márc. 19. 09:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Esetleg azt is meg lehet próbálni, ha van olyan ismerősöd, akinek a kutyája bátran átmegy a hídon, hogy vele mentek és a bátor kutya menjen át először. Ha a tiéd látja rajta, hogy ő nem fél, akkor lehet megbátorodik.
2010. márc. 19. 10:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a magasságtól fél, vagy a víztől vagy a hídnak a hangjától ahogy mentek át rajta. Én ilyen esetben úgy győztem le a kutya félelmét, hogy előre mentem és vártam, hogy a kutya jöjjön utánnam, egy darabig nyivogott de aztán lekűzdötte a félelmét és követett , ezután pedig már egyszer se volt ilyen gond.
2010. márc. 19. 11:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Ismerős a probléma. Tériszonya van. Nem érzi magát biztonságban.Az embereknél is előfordul, szerencsétlen látja maga alatt a semmit, főleg ha még meg is mozdul alatta a híd, ne csodálkozz, hogy megijed. Aztán elég ez az egy rossz élmény, és nehéz lesz rászoktatni. Próbáld finomságokkal csalogatni, vagy a játékával. Bíztasd, nem szabad erőszakoskodni, mert annál kevésbé akarja majd.

A falunk határában folyik a Bakony-ér. Két híd is megy át rajt, rövidek. Kb 2,5 méter. Az egyik fa, a másik fém, láncokkal felfüggesztve, és eléggé imbolyog. A bernim nagyon vagány, a fahídon, ami már kissé lyuggatott is, átmegy. Tolat rajt, fordul, azon nem fél. A másik kutyám keverék, kevésbé bátor, hát őt az Istennek nem lehet rávenni, hogy átjöjjön akármelyiken is, nyáron felveszi a párom és kézben átviszi. 40kilós. Télen egyszerű, mert befagy az ér, át tud rajt sétálni a túloldalra. Azt hiszem egyre bátrabb, igaz, ők még csak másfél évesek, ráérnek megbátorodni.

2010. márc. 19. 13:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és a tanácsokat! :)
2010. márc. 19. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!