Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya választáskor mennyire...

Kutya választáskor mennyire befolyásolnak a fajta iránti érzéseid?

Figyelt kérdés

Olyan fajtát választasz, amitől elolvadsz ha meglátod?

Vagy képes lennél olyant választani, amit nem szeretsz, de illene hozzád?

2010. márc. 19. 04:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok: Nekem is mentett keverékeim voltak/vannak. Jelenleg 2 iv.kan:)
2010. márc. 19. 11:49
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Én azért választottam ezt a fajtát, mert már régóta a kedvencem, fura módon azért ez a kedvenc fajtám mert szinte senkinek sem tetszik, s annélkül ítélik meg , hogy megismernék :)
2010. márc. 19. 11:59
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére én olyan fajtába szerettem bele, ami illik is hozzám, családomhoz, és tudom neki biztosítani a boldog életet (collie). De nagyon tetszik a fila brasileiro, de tudom nem nekem való, mert ahhoz egyenlőre nincsenek meg a körülményeim. Olyant biztos nem választanák, ami illik hozzám, de nem tetszik. Ha panelban élnék, biztos gondban lennék, mit válasszak, mert szeretem a nagyobb testű kutyákat, de ott nem tartanám.
2010. márc. 19. 12:18
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Mégis ki lenne boldog ha olyan kutyám lenne akit nem szeretek? Én biztos nem, a kutya még kevésbé.

Én csak olyan kutyát akarok és van aki nekem tetszik. Mert nálam az hogy tetszik azt is jelenti hogy illik hozzám, különben miért tetszene? Sok kutyának tetszik a külseje, de a jelleme meg nem. Nálam az a kedvenc fajta aki külsőre és belsőre is bejön, ez pedig azt eredményezi hogy illik is hozzám, és válogatnom sem kell, mert így kb 3 kutyára csökkennek a lehetőségek.

2010. márc. 19. 13:08
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem a kutya kinézete érdekel, hanem ami belül van. Kedvenc fajtáim a mudi, a schipperke és a kelpie. Egyik sem az a kifejezetten szép fajta, főleg a kelpie, ő úgy néz ki, mint egy átlagos utcai keverék, de nekem ők tetszenek. Egy csomó fajta van, amit gyönyörűnek tartok, de vennék soha olyan kutyát, pl. magyar agár, orosz agár, husky stb.
2010. márc. 19. 14:03
 16/26 anonim ***** válasza:
84%
Utolsó előtti vagyok és nekem is mudim van és nem tudom miért nem szép! Szerintem nagyon szép és fontos hogy kívülről is tetszen. Nem tudom elképzelni hogy valaki a kutyáját csak az belsejéért szereti, én nem tudnék úgy élni vele. Persze egy idő után az ember azért szépnek látja a saját kutyáját, de szerintem fontos a külső is.
2010. márc. 19. 14:48
 17/26 anonim ***** válasza:
90%
Természetesen nekem is nagyon tetszik a mudi, de valljuk be, nem az a fajta, amin mindenkinek megakad a szeme. De az általam felsoroltak közül egyik sem csúnya. Inkább csak semmi extra, látszólag olyan kutya, amilyet bármikor lehet találni az utcán, de ami belül van, az különleges. :)
2010. márc. 19. 14:56
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy illik-e hozzám, nem csak a kutya jellemére vonatkozik, hanem arra, hogy képes vagyok-e olyan életet biztosítani a kutyáimnak, ami a fajtája számára megfelelő. Ebben tévednek sokan. Hiába imádom a filákat, tetszik a külseje (pedig nem szeretem annyira a rövid szőrt, és a molosszidokat, de ők teljesen elvarázsolnak), tetszik, hogy csak a család létezik számára, más nem, mégsem tudnám úgy tartani, ahogy kéne, mert sok ismerős jár hozzánk, így feltétel, hogy nappal, akit ismer a kutya, azt engedje be, legyen vele barátságos. Nincs autónk, így tömegközlekedek, ha kell kutyával, ezt egy 60-70 kilós ebbel nem tudnám megoldani. Ezért egyenlőre csak álom marad, és kiállításokon csodálom őket, mert tudom, nálam nem lenne olyan élete, ami kéne nekik. Szerencsére viszont az első számú kedvenc fajtám megfelel az igényeimnek, és én is nekik :)
2010. márc. 19. 15:04
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát persze mert az embereknek csak az extra picin vagy extra nagyon, a 2 méteres szőrűn, a virsli alakún, a szőrtelenen, a ráncoson stb akad meg a szemük. Vagyis az extrém kutyákon. Az még nem azt jelenti hogy az az szép. Amúgy engem mindig nagyon megnéznek a mudijaimmal, pedig nem tudom mi a furcsa és csúnya rajtuk. Hiszen pl a német juhászokat, belga juhászokat, pici spicceket nagyon szeretik az emberek és sok is van belőlük. És hát a mudi is tisztára olyan csak göndös és sokkal szebb színekben van. :D

Amúgy én szerencsés vagyok, de nekem csak az a kutya tetszik aki mindenben megfelel. PL hiába szép ha egész nap csak heveérszni akar vagy ilyesmi.

2010. márc. 19. 15:13
 20/26 Akiteki ***** válasza:
49%
Ha nem olvasok el a látványától, akkor nem illik hozzám. Legyen az bármilyen fajta. Akik itt vannak, és a mudit szeretik, azok a mudi láttál olvadnak el. Aki az argentin dogot, azok annak a látványától. Akinél ez nem így van, az melléfogott.
2010. márc. 25. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!