Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya választáskor mennyire...

Kutya választáskor mennyire befolyásolnak a fajta iránti érzéseid?

Figyelt kérdés

Olyan fajtát választasz, amitől elolvadsz ha meglátod?

Vagy képes lennél olyant választani, amit nem szeretsz, de illene hozzád?

2010. márc. 19. 04:56
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
100%
Általában olyat választunk, ami illik hozzánk, mert attól olvadunk el. Vagy nem? Mindenkinek sokféle kutya tetszik, ha a kutyákat szereti. Főleg a kiskutyák közül, de azok közül, amelyek tetszenek, úgyis a hozzá illőt választja mindenki. Mi azért választottunk spánielt, mert nagyon édes, okos, szeretetre éhes, ugyanakkor nagyon öntörvényű kutya. Pontosan illik hozzánk. :)
2010. márc. 19. 05:57
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy illene hozzám olyan kutya, amit nem szeretek. Általában az embernek az a kutya tetszik, ami stílusok vagy valami ilyesmi. Természetesen én is csak olyan kutyát tartanék, ami tetszik, de ha előfordulna, hogy egy gazdátlan bejönne a kertembe, lehet, hogy kutyámmá fogadnám.
2010. márc. 19. 07:17
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Én sem hinném, hogy illene hozzám olyan fajta, amit nem szeretek. Pl. hiába mondják, hogy jaj de cuki kutya, én pl. kicsit félek a tigriscsíkos kutyáktól. Elfogadom, hogy szuperek is lehetnek, de én akkor is kellemetlenül érezném magam egy ilyen kutyával, ha amúgy illene hozzám...
2010. márc. 19. 08:19
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Én egy időben megtaláltam azt a fajtát ami minden szempontból tökéletes lenne hozzám, de egyszerűen nem bírom külsőre. Ez van, nem is lesz soha.

Inkább olyan kutyát választottam aminek vannak hátrányai velem szemben, de beleszerettem és cserébe vállalom hogy alkalmazkodok hozzá. Pl. kicsit jobban összeszőrözi a kocsit a kirándulásokon és nagytestű, de vállalom ezt a terhet mert beleszerettem és minden más szempontból tökéletes hozzám(golden retriever).Azt is vállaltam, hogy felkapott fajta, így nehezebb jó kennelt találnom, ahol külsőre, belsőre, egészségre egyaránt jó kiskutyát találok.

Viszont van még egy fajta ami a szerelmem, de azért keményebb kezű gazdának kéne lennem, amit viszont nem vállalok, így sose lesz olyanom(amerikai akita).

2010. márc. 19. 09:53
 5/26 Akiteki ***** válasza:
87%
Azért választunk kutyát, mert szeretni akarjuk. Minek vennék olyat, amilyet nem szeretek? Elsőre mindenkit a kutya külleme fog meg, jó esetben utána vizsgálja, hogy a jelleme mennyire passzol hozzá.
2010. márc. 19. 09:56
 6/26 anonim ***** válasza:
47%

kizárólag keveréket tartok. mert ők azok akik a többségnek nem kellenek, de ez sznobság...

sokkal különlegesebbek mint a túltenyésztett fajtiszta kutyák.

és sintértelepről hozok kutyát, amióta élek. minek vennék ha meg is menthetek egyet?

2010. márc. 19. 09:56
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút befolyásol az elfogultság, de mielőtt az ember kutyavásárlásba fog, mérlegelni kell bizonyos dolgokat. Ugyanis hiába szerelmem pl. a border collie és hiába illene is hozzám, ha teszem azt napi 10 órát dolgozom, emellett még háztartást is kell vezetnem stb., nem választok ilyen fajtát, mert akkor nem tudok vele annyit foglalkozni, mint amit egy ilyen fajtájú kutya igényel (bár ilyen feltételekkel úgy általában a kutya tartását is meg kell fontolni). Tehát akkor keresni kell mást, ami szintén tetszik, illik is hozzám, de az életmódomba be tudom illeszteni a tartását és tudom számára biztosítani a szükséges körülményeket. A másik meg, maradva a bordernél, tegyük fel van egy ember, akinek külsőre és belsőre is rettenetesen tetszik ez a fajta, akár illene is hozzá jellemben, de ha ez egy lusta ember, aki inkább babusgatni-fésülgetni szereti a kutyát és nem aktív típus, szintén ne akarjon ilyen kutyát.
2010. márc. 19. 10:24
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem több fajta is nagyon tetszett, masztif, bordói, ambull, stafford, aztán pénztárcámmal és még pár dologgal kompromisszumot kötve választottam ki egyet:)), Végül is egy ambull+stafford keverékem lett, de imádom a kis szarost. Kérdést nem értem egészen mert ha egy fajtát nem szeretek az eleve nem illene hozzám. De igazából nekem nem is a fajta iránti érzelmek, hanem egy típus iránti érzelmeim voltak, vannak.
2010. márc. 19. 10:28
 9/26 anonim ***** válasza:
95%

Nálam szerelem volt első látásra a választott fajta - a leonbergi :-) Azonnal beleszerettem és miután kicsit utánanéztem a jellemzőinek mégjobban belezúgtam. Ahogy lehetőségem nyílt rá vettem egyet. Szerintem csak olyan fajtát vegyél amit ismersz és szeretsz, ha mindenképpen fajtatiszta kutyust szeretnél.

Egyébként van egy keverékem is (menhelyről) és amikor megláttam a neten a szedett-vedett-rettenet kinézetét, belé is azonnal beleszerettem. 1 hét múlva már otthon volt nálam, pedig olyan távol áll az imádott fajtámtól, mint Makó Jeruzsálemtől :-))

09.56-nak (a 84%-osnak) pedig azt üzenem, hogy attól, mert valaki FAJTATISZTA kutyát tart még nem feltétlenül sznob és nem kéne általánosítani!!!

2010. márc. 19. 11:22
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Az én szivem a rottweilerhez húz. Imádom Őket. Viszont, még nem érzem magam elég "felnőttnek" hozzá, és mivel nem akarom elrontani a kutyust, így nincs ilyen kutyám.

De pl. a németjuhászokat nem szeretem. Olyat sose vennék, még ha esetleg illene hozzám,akkor se. Olyan kutyát veszek, aki tetszik, a fajtája is megfelel és persze hozzámvaló. Minek vegyek olyat ami nem tetszett sose???

2010. márc. 19. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!