Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta kutya illik az...

Milyen fajta kutya illik az én életmódomhoz? Panel lakás (53nm)! Többi lent.

Figyelt kérdés

Fiatal standard munkaidőben dolgozó (8-16) fiatal srác vagyok, akinek több mint 10 éve nincs 4lábú csaholó barátja és nagyon hiányzik. Édesanyámmal élek aki 63éves, ebből kifolyólag nem egy atléta (ez fontos szempont a kutyaválasztás során).

Anyu miatt az ugri-bugri folyton pörgő kutyik kilőve.

Közös megegyezés, hogy divat ölebek kilőve (havanese, bolognese, yorki, shi-tzu és társaik).

A kutya értelemszerűen meg lenne mozgatva napi szinten, én jobban le tudom mozgatni mint édesanyám, így Ő csak az EÜ sétákat vállalná be. Ami nagyon fontos, nyugodt, családcentrikus kutyit szeretnénk, és mivel én még elég kezdő vagyok kutyatartás téren, így a kezdőknek is alkalmas fajtát szeretnék választani.

Amik szóba jöttek:

- francia/angol bulldog (bár rettentően borsos az áruk)

- spánielek (a cocker fejformáját én ki nem állhatom)

- shar-pei

- boxer (ő nagyon tetszik, de a megmozgatástól félek csak)

- basset hound

- tibeti spániel

- mini/közép schnauzer

- mopsz

- törpe pincher

Nyilván nyitottak vagyunk más fajtákra is, szívesen várom az ötleteket, meglévő tapasztalatokat.

Ami nem érdekel az a lakásba kutyából csak a plüsst és hasonló kommentek.

Akik a menhelyet ajánlanák, mert tudom hogy vannak ilyenek, tisztában vagyok vele én is hogy létezik a menhely, csak egy dolgot felejtenek el az emberek, hogy egy adott fajta jellem miatt választunk egy adott fajt, és a menhelyek 99%-a keverék, r-go még a nagyon hozzáértő sem tudja megmondani hogy az a tündérien kis visszahúzódó kutya egy nem nem rágja szét a lakást unalmában úgy hogy előtte 2,5 órát futkározott labdázott, stb. Köszönöm, és bocsánat a hosszú kiegészítésért. Várom a válaszokat ;)

#kutya #panel #lakás #milyen fajta kutya való panelba? #milyen kutyát? #elsőkutyás gazdi
2015. nov. 2. 21:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehet már késő de talán itt nézd meg:

[link]

2015. nov. 7. 21:00
 12/13 anonim ***** válasza:

Utolsó, sajnos nem mindegyik fajta lenne jó a kérdezőnek a belinkelt felsorolásból..kapásból látom, hogy az amerikai bulldog már kilőve, ugyanis egyrészt nem lusta. Max szeret aludni, de kőkeményen ki kell fárasztani. Plusz első kutyának nem ajánlott, mivel nehéz fajta, és makacs is. Harmadrészt, a kérdező anyukája nem tudná megtartani, ha bármi adódna.

Bordeaux-i dog szintén. Afgán agár pedig nagyon makacs, hozzá is kell egy kis tapasztalat.

De a többi fajta jó lehet :)

2015. nov. 8. 20:11
 13/13 anonim ***** válasza:
58%
Sokan írják a menhelyt,de sok menhelyen nem adnak örökbe kutyát panelba
2018. jan. 28. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!