Mit tudok tenni a kullancsok ellen? Melyik spot-ont próbáljam még?
Nahát, azt hittem a nyári melegben van a legtöbb.
A nyakörv sajna nálunk nem jön szóba, ha hosszútávon a kutyán van hagyva, kidörzsöli a szőrt.
Köszönöm mindenkinek! :)
Tudom tudom :D a nyakörvet a Kiltixre, Scaliborra, Forestora értettem.
A Bravecto tablettától csak szimplán tartok,de lehet hogy ez lesz a végső opció.
Érdeklődj az állatorvosodnál tabletta formájú kullancs elleni szerről.
1-1,5 éve létezik. Olvasni róla jót is, rosszat is, de nekünk, két hosszú szőrű border collie-nál nagyon bejött.
Bármilyen spot-on, volt olyan hogy egy séta után 6 kullancsot szedtem ki csak egy kutyából, aztán napi stressz, hogy lesz-e valami baja, vagy sem. Az egyik kutyám kétszer volt babéziás, a másik egyszer. Túlélték, de én nem kívánom senkinek azt az érzést, amikor nem tehet semmit, csak simiz és számolja az infúzió cseppjeit! Igazán megérinti a gazdit annak a szele, hogy ez már csak is a kis kedvence küzdeni akarásán múlik és ő nem tehet semmit. Főleg a tehetetlenség a legrosszabb, hiszen én megvettem, becsöpögtettem úgy, ahogy az le van írva és még is betegek lettek. Utáltam.
Amióta a tablettákat kapják is szedtem ki belőlük kullancsot, de döglöttek voltak, illetve sok csak tengett-lengett, nem fúródott még be.
Erdő mellett lakunk, ősszel rengetegen vannak ezek a dögök és valósággal vadásznak szerintem a táplálékra. Minden nagy séta után hatalmas, bőrig szőrbetúrós simik vannak, amit ők nagyon élveznek, én kevésbé szeretem a kullancskeresősdit, de az nem számít. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!