Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyit sétáltathatom az 5...

Mennyit sétáltathatom az 5 hónapos kutyámat?

Figyelt kérdés

Nemrég került hozzánk egy kölyökkutya, aki most 5 és fél hónapos, és most kezdeném őt sétálni vinni, szocializálni. Viszont ahhoz, hogy ne csak főúton az őrjöngő kutyák előtt tudjunk menni, hanem kertvárosi részekre is, esetleg parkba, kutyafuttatóba, ahhoz kb 2,5 km-t kell megtenni a főúton, és még ugyanennyit a séta végeztével vissza is. Pár napja hordom itt a környékünkön mezőre, erdőbe sétálni, kezdetnek ugye ez nem rossz, hisz eddig nem volt szocializálva nagyon..Itt egy kb 50-60 perces séta után otthon már egész este alszik,(sajnos nem tudom ez hány km lehet) viszont amikor megyünk nem látom rajta, hogy annyira fáradt lenne.

A kérdésem az, hogy mennyit sétáltathatom, hogy ne terheljem nagyon, mivel fontos lenne, hogy eljussunk a lakótelepi környékekhez, ne csak mezőkre vigyem, és kutyákkal is találkozzon végre?

A másik pedig, hogy lassan fél évesen ugye még nincs késő, hogy kutyákkal találkozzon és fog tudni szocializálódni?(eddig 2-vel találkozott kerítésen keresztül, ismétlem nemrég került csak hozzánk..)

Köszi előre is!

2015. okt. 29. 21:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Sima sétát akármennyit tehetsz vele, amennyiben egy átlagos termetű és testalkatú, egészséges kölyökről van szó.

Kerítésen keresztül viszont ne ismertesd kutyákkal. Az a legtöbből kihozza a területvédő ösztönt, és akkor is acsarogni fog, ha amúgy jó fej meg játékos.

2015. okt. 29. 21:30
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, egyelőre tényleg csak sétálni akarunk, még nem engedem el amíg meg sem ismerkedett meg a külvilággal, akkor kibírná azt a másfél órást sétát? Kb.annyi lenne ez a távolság.

Ja és persze nem direkt így ismertettem, sajnos felénk nem népszerű a normális kutyasétáltatás, így van hogy a kutyák kiszaladgálnak az udvarokból és véletlenül pont erre tévednek, így nyilván megszagolják egymást a miénkkel is, a másik pedig a szomszédunk kutyája volt, és a két udvart ugye elválasztja egy drótkerítés, így értettem.:)

2015. okt. 29. 21:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem egy "fajtától" és temperamentumtól függ. Pl. egy border collie habitusú kölyöknek piskóta 5,5 hónaposan egy ilyen táv, de egy csivi vagy mopsz kölyökkel már nem biztos, hogy a saját lábán tenné meg az oda-vissza utat, persze attól is függ, hogy megálltok-e pihenni, vagy a városban mit csináltok. Pl. ha a városban adsz neki lehetőséget fél órát szundítani amíg nyalsz egy fagyit szerintem menni fog. A főútnál azért vigyázz nehogy megijedjen a forgalomtól, valószínűleg nincs hozzászokva. Mindenképp vigyél magatokkal itatótálkát és vizet. Alapvetően a kutyák jól bírják a séta tempót, de azért majd figyelgesd, hogy bírja. Esetleg tolj magatokkal egy biciklit és ha kidől akkor a kosárban haza tudod tolni.
2015. okt. 29. 22:42
 4/4 A kérdező kommentje:

Hát ő egy puli keverék, alapvetően nagy mozgásigénye van/lesz, itthon kifáraszthatatlan.

A főút nem zavarja szerencsére, első alkalommal még hátrahúzódott ha autó ment mellettünk, de pl ma már észre sem vette.

Sajnos a biciklikosárba nem fér már bele, épp ma próbáltam:D Nem is kifejezetten a belvárosba mennénk, hanem a kertvárosi, vagy lakóházas részekhez, ahol vannak a parkok, kutyafuttató, de nincs még akkora tömeg, hogy túl sok legyen egyszerre, így akkor holnap szerintem meg is ejtjük az első utunkat:)

2015. okt. 29. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!