Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám csak kint akar...

A kutyám csak kint akar lenni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Máltai selyemkutya kanom van, 7 hónapos. Benti kutya, mert annak terveztük. De bent lóg a farka, és csak az ajtó előtt ül, kint viszont rögtön kunkorodik a farka, de akkor is csak a kapuhoz megy. Játszani nem játszik, pedig előtte játszós volt (egy hetet mamámnál töltött családi okok miatt) még kint sem. Mit tegyek? Azt szeretném, ha bent lenne, mert kint mindent megeszik és félek, hogy szökni is megpróbálna. Mostanában nem eszi meg az egész kajáját, nagyon aggódom érte.
2015. okt. 29. 13:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Tesség bekeményíteni, nem sajnálni. Hülyére vesz. Ha te azt akarod, hogy bent legyen bent lesz, és hisztizhet akárhogy. Ha neme szi meg a kajáját elveszed, majd megeszi másnap.

Igen, éhezni fog egész nem, igen, ez a lényeg.

Nem plüssálat. Kutya. Hiába kicsi, úgy a fejedre nő, hogy csak úgy szól, ha hagyod neki.

2015. okt. 29. 13:49
 2/11 anonim ***** válasza:

Éhezni fogy egyész nap*

bocsesz, gyorsan írtam :)

2015. okt. 29. 13:50
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha 7 hónapos akkor még nincs igazán nagy baj, be lehet tanítani. Ha szeret kint lenni akkor vidd le pl. 4-szer sétálni. Ha félted kint akkor mindenesetre először pórázon sétáltasd a füvet eszik az nem nagy baj mert ha fáj a hasa az jót tesz neki. De mást tényleg ne egyen meg. És lehet hogy néha amit te evésnek hiszel az csak szaglászás. És ha nem eszi meg a kajáját vagy próbálj mást adni neki vagy kevesebb adagot méretéhez függően.
2015. okt. 29. 13:52
 4/11 A kérdező kommentje:
Kint is csak lefekszik, a bambusz között ül. Szóval ne érdekeljen, hogy az ajtó előtt ül? Egész nap rossz a kedve, és lóg a farka, ha bent van.
2015. okt. 29. 13:59
 5/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Mondjuk a benti kutya sem egész nap van a házban, legalábbis remélem a napi 3 sétája megvan. Séta közben meg ha lefárasztod, foglalkozol vele, akkor nem fog unatkozni a házban.

2015. okt. 29. 14:04
 6/11 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a tüzelő szukákat is érzi... ivartalanítás és nevelés kell, mert a kamaszkorban is benne van, egyre pofátlanabb lesz!
2015. okt. 29. 14:05
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem egész nap a házban van, sokat van pl. az udvaron és nem csak addig amíg pisil meg kakil, hanem szaladgál, játszik, bár most, hogy ma hazahozták már játszani sem akar.

Napi séta megvan.

2015. okt. 29. 14:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Kertesház? mert saját kertetekben ül az nem baj max. ha látod hogy valamit eszik megnézed mi az és ha nem olyan elveszed.
2015. okt. 29. 14:06
 9/11 anonim ***** válasza:
Esetleg nagymamádat kérdezd meg hogy ott mit csináltak együtt a kutyával, mert az is lehet, hogy visszavágyik a kutyus, azért ül a kapuban.
2015. okt. 29. 14:08
 10/11 anonim ***** válasza:

Hagyd rá, annál jobban fog hisztizni, mennél jobban fogod tutujgatni. Én régen volt, hogy ÉJSZAKA 6x is kiengedtem a kutyámat, mert ki akart menni, de ugye meg kellett várni amíg visszajön, mert fázott, és ha kizártam kaparta az ajtót, ugatott.Ezt játszottam vele 4 hónapig, teljesen tönkrevágtam a szervezetemet. Meg őt is. Felelőtlen voltam, ezt belátom, akkor is tudtam, hogy ez így nem jó. Kezembe vettem az irányítást, keményre váltottam, jó 1 hónap volt, míg megszokta, hogy akkor megy ki, mikor kiengedem, és akkor jön be, mikor beengedem. Én szimplán nem vettem figyelembe. Nehéz volt, de megértette a lényeget. Azóta normális, és azóta csak akkor akart kimenni, ha hasmenése volt...de az megint más. Mondjuk beszart a fürdőbe először, szóval levágtam hogy nagy a gond:D

Kajánál mit kap? Keverd a tápot konzevvel ha nem eszi a tápot. Vagy felvizezed. De én is azt mondom, el kell előle venni. 5 percig otthagyni, MAXIMUM, ha nem nyúl hozzá elvenni (bár azonnal jobb elvenni.) Az enyémre is rájön néha az 5perc, van hogy 3 napig nem eszik semmit, de a 4. nap úgy befalja, meg se rágja..nem értem az indokot, mert 23.000 Ft-os táp, de ha ilyen hülye...:D

2015. okt. 29. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!