Elrontottam a nevelést! Mit tegyek? 14/L
Bevallom az én hibám,nem a kutyámé.
Van egy beagle keverék kutyusom,befogadtam,szegény nagyon rossz állapotban volt és menhelyen is mondták,hogy nagyon sok kutya van és nem tudnák hova tenni,persze befogadják ha nincsen gazdi.
Hát én beafogadtam és nagyon szeretem,egyébként 14 éves vagyok és lány.Ő beteg volt,vagyis lelkileg és így is nagy utat tettünk meg 2 év alatt.Most is olyan 2,5 éves lehet..pici volt még.De mindentől félt.
Ma már dogdancing koerográfiát tanulunk,már 2:40 perces megvan :),de nem ez a lényeg.
Hanem ,hogyha elengedem,vissza jön,ha kacsát lát is vissza jön,DE, ha elengedem azonnal szalad és nincs olyan,hogy 1 percig 1 m távolságban legyünk azonnal szalad világgá azt meglehetne oldani,hogy ne szaladjon olyan messze mikor szabadon van,mert itt a parton mindig félek,hogy előjön valami meg azért bármikor történhet valami és egyszer majd történ valami azt nem bocsájtanám meg.Tudom van egy egyszerű megoldás:
nem kell elengedi:
de azért van benne beagle ami vadászkutya és nem kis mozgásigényt igényel és annyit nem lehet futni még így is 1 óra futás után 5 perces pihenés és mehetünk is.
meg hát szerintem csak nyugodtabb ugy sétálni,hogy látoma kutyát :)
Ha nem lehet ezt megtanitani akkor nem engedem el csak kutyafutatton meg hasonló helyeken (tisztában vgayok,hogy hol lehet elengedni a kutyust,meg ilyenek)
Ja és kérlek ne bántsatok,mert beagle keverék kutyám van
mert nem menözésből,hisz mondtam,hogy mondták,hogy nem nagy esély van,hogy ebfogják majd fogadni..mert olyn környéken lakok,hogy "yorki,csivava" hegyek,meg kis plázacicák volt ,hogy oszt.társam nem akarta megsimogatni a kutyámat (idézem) "hisz ez egy korcs és ha hazaviszek valaki bacit a kiscuncikámnak"??-.-
hát nagyon kiakadtam rajta,hisz ápolt kutya,meg orvoshoz is rendszeresen játunk,az összes pénzem így is odamegy,még az Acana tápot se tudom szegénynek megvenni,meg bolhanyakörve is van és ezek olyan bántoak,na jól eltértem a tárgytól.
Szerintetek ezen lehet segíteni??Előre köszönöm a válaszokat.
Ja ma is a tescoig görkorcsjával kimentünk meg vissza.
(Ami kocsival 15-20 perc,szóval a mozgás az megvan :))
Gazdi&kutyusa :))
Köszönöm :)
Hát nem azt mondo,hogy 1 méter távolságban vigyázzban jöjjön mellete..de ne 20 méterre szaladjon.
Hát ha láttom,hogy auto közelmben van akkor visszahívom jön vissza és megy is a másik oldalra futni.
De láttam olyat,hogy a kutya a gazdája melett sétált és szaglászot és csóválta a farkát,nyugodt volt.
Lehet,hogy ő már idősebb volt??
Csak mindig félek,hogy messze szalad nagyon és nem hallja meg a hangom,és tudja azt a parancsot,hogy "futás"
és a pórázon is ugy szoktuk,hogy futok vele,de sajnos én
egy ilyen kisproblámás vagyok,és a térdem kiszokott ugrani,.de elég durván szóval 2×re betagad és azt hiszem nem biztos sokat futnák meg hogy nem is fut hanem száguldozik,oylan gyorsan fut :)
Ma is kigörorizunk,majd felveszem és megmutattom aki kiváncsi rá.
Egyik kedves válaszoló:
Jó majd megkerselke,mi is fent vagyunk blökin :P
Másik kedves válaszolo:
Ugy gondolom mindenkinek a SAJÁT kutyája a legszebb,
legokosabb.
A kutyusod behívható, még kacsáról is, ami egy beagle-nél nem kis szó :).
Tehát nem a behívást kell gyakorolnod, hanem azt, hogy melletted is tudjon néha maradni.
Válasz külön a két dolgot: egyik a futkározás, amikor messze mehet, a másik, amikor a közeledben kell maradnia.
Tanítsd meg neki a "lábhoz"/"hozzám + marad" vezényszót.
Ha magadhoz hívod, mondogasd neki, hogy marad, és vezesd magad mellett jutalomfalattal (folyamatosan adogathatod neki). Így a körülötted lévő fél-1 m-es területet egy kellemes dolognak fogja felfogni.
Először ingerszegény környezetben gyakoroljatok, pl. otthon.
Köszönöm,rátapintottál a lényegre (:
A lábhoz szót csak séta közben tudja,de itthon majd neki
fogunk megtanulni és megfogadom tanácsod..én ugy gondolom
javitsatok ki ha tévedek,hogy az elején tényleg
rosszabb lesz a kutyusank,de utána neki is jobb lesz
hisz ha megszokja fogja élvezni és én is nyugodtabban
enhedem el talán több időre is tudunk lenni..
Mégegyszer köszönöm szépen mindenkinek.
nem gondoltam vna hogy van olyan 13-22 éves lányig akit a kutyusa még mindigérdekel,mert ilyenkor lecserélik a pasikara,és hozzájuk sem szólnak,Hát nekem nővérem nem fiúra cserélte le , hanem msn-re,net-re :S De én imádom szerencsére kutyusunkat :D
Biztos jófej vagy :D ,sok szerencsét
beagle (L) :D
Tudtam,hogy ugyis eljön ez a kor,de szerencsére betudom osztani az időmet.Az msn meg ráér este ugyis akkor vanank fent a legtöbbet és akkor már pihenek,mert megvan tanulva meg minden :)
Hát igen elődordul ez a dolog elég gyakran én igyekszem
ezt nem elkövetni.
Köszi ,hogy válaszoltál :P
Jaja.Beagle (LL) ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!