Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elrontottam a nevelést! Mit...

Elrontottam a nevelést! Mit tegyek? 14/L

Figyelt kérdés

Bevallom az én hibám,nem a kutyámé.

Van egy beagle keverék kutyusom,befogadtam,szegény nagyon rossz állapotban volt és menhelyen is mondták,hogy nagyon sok kutya van és nem tudnák hova tenni,persze befogadják ha nincsen gazdi.

Hát én beafogadtam és nagyon szeretem,egyébként 14 éves vagyok és lány.Ő beteg volt,vagyis lelkileg és így is nagy utat tettünk meg 2 év alatt.Most is olyan 2,5 éves lehet..pici volt még.De mindentől félt.

Ma már dogdancing koerográfiát tanulunk,már 2:40 perces megvan :),de nem ez a lényeg.

Hanem ,hogyha elengedem,vissza jön,ha kacsát lát is vissza jön,DE, ha elengedem azonnal szalad és nincs olyan,hogy 1 percig 1 m távolságban legyünk azonnal szalad világgá azt meglehetne oldani,hogy ne szaladjon olyan messze mikor szabadon van,mert itt a parton mindig félek,hogy előjön valami meg azért bármikor történhet valami és egyszer majd történ valami azt nem bocsájtanám meg.Tudom van egy egyszerű megoldás:

nem kell elengedi:

de azért van benne beagle ami vadászkutya és nem kis mozgásigényt igényel és annyit nem lehet futni még így is 1 óra futás után 5 perces pihenés és mehetünk is.

meg hát szerintem csak nyugodtabb ugy sétálni,hogy látoma kutyát :)

Ha nem lehet ezt megtanitani akkor nem engedem el csak kutyafutatton meg hasonló helyeken (tisztában vgayok,hogy hol lehet elengedni a kutyust,meg ilyenek)

Ja és kérlek ne bántsatok,mert beagle keverék kutyám van

mert nem menözésből,hisz mondtam,hogy mondták,hogy nem nagy esély van,hogy ebfogják majd fogadni..mert olyn környéken lakok,hogy "yorki,csivava" hegyek,meg kis plázacicák volt ,hogy oszt.társam nem akarta megsimogatni a kutyámat (idézem) "hisz ez egy korcs és ha hazaviszek valaki bacit a kiscuncikámnak"??-.-

hát nagyon kiakadtam rajta,hisz ápolt kutya,meg orvoshoz is rendszeresen játunk,az összes pénzem így is odamegy,még az Acana tápot se tudom szegénynek megvenni,meg bolhanyakörve is van és ezek olyan bántoak,na jól eltértem a tárgytól.

Szerintetek ezen lehet segíteni??Előre köszönöm a válaszokat.

Ja ma is a tescoig görkorcsjával kimentünk meg vissza.

(Ami kocsival 15-20 perc,szóval a mozgás az megvan :))

Gazdi&kutyusa :))

2010. márc. 17. 21:05
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Bocsánat,hogy ilyen hosszú lett.

Egyébként mással nincsen gond csak ezzel,hogy az ,hogy a közelembe sétáljon az nem megy..

De szerintem tisztában van,hogy ki is a falkavezér csak hát a lelkigondjai miatt is nehezebb volt kicsinek nevelni.Kutyaiskolára nincs lehetőség.

Ja pórázon nagyon szépen sétál.

2010. márc. 17. 21:07
 2/15 anonim ***** válasza:
80%
Előre is elnézést kérek, hogy nem segítek a válaszommal de elismerésemet szerettem volna kifejezni, hogy 14 éves létedre milyen intelligensen és összeszedetten beszélsz (írsz)/korosztályodhoz képest/! : )
2010. márc. 17. 21:11
 3/15 anonim ***** válasza:
90%

kicsit sok a mellébeszélés a kérdésedben.

a lényeg, hogy próbáld meg először lazapórázon sétáltatni, mintha "majdnem szabad lenne". Aztán meg valami zárt, kis területen próbáld meg azt, hogy lecsatolod a pórázt, de a nyakörvét még fogod, és dícséred... jutalomfalat... stb.

aztán jöhet az, hogy már nem fogod meg a nyakörvet... elég sok idő lesz mire sikerül. csak következetess legyél.

2010. márc. 17. 21:11
 4/15 anonim ***** válasza:
83%
Nagyon aranyosan leírtad puszi neked! Az a kutya jó gazdira talált, komolyan. Ne törődjél te a kis csivavás gazdikkal, te csak a saját kutyusoddal törődjél olyan szeretettel mint eddig. Nincs azzal a kutyussal semmi komoly gond. Eleve benne van a fajtájában a szabadság, egy kicsit talán a vadász ösztön. De ha el is megy tőled távolabbra, ha a nevén szólítod biztosan nem hagy cserben visszamegy hozzád. Jó görkorizást a kutyusoddal! Lelki szemeim előtt látlak benneteket, hogy húz a kutyus téged, vagy fordítva:)
2010. márc. 17. 21:15
 5/15 A kérdező kommentje:

Igen bocsi,hajlamos vagyok egy szoból egy másikba átmenni..

Köszönöm a tanácsokat,dicséreteket.

2010. márc. 17. 21:18
 6/15 anonim ***** válasza:
85%

Gratulálok a kapcsolatotokhoz, nagyon szerencsés kutyus, hogy ilyen gazdit talált magának!

Nem tudom esetleg próbáltad-e síppal visszahívni, mindig megjutalmazni utána, ahogy visszajön. A sípot meghallja ha messzebbre megy is, és rohan, összeköti a jutalom falattal.

Nagyon sok boldogságot kívánok mindkettőtöknek!

2010. márc. 17. 21:30
 7/15 anonim ***** válasza:
55%
Mért fontos ez neked hogy ott legyen melletted??? Az én kutyámról ha lecsatolom a pórázt már megy is, sokszor behívom oszt kész, de hát had menjen. Kicsit messzebbre megy szólok neki és jön. De magadhoz tudod szoktatni, bár nem tartom jó ötletnek mert akkor meg nem rohangálja ki magát, ennyi szabadság kell neki. Ha meg nem értesz velem egyet, és mindenképp megakarod tanítani vele, akkor hallgass a fentebb szólóra, teljesen jól leírta mit tegyél, és sok sikert a kutyához, ha tényleg minden igaz amit leírtál akkor meg minden elismerésem.
2010. márc. 17. 21:34
 8/15 anonim ***** válasza:
44%
Szia! Nekem rotweiler az apja, az anyja palotapincsi, de nekem ő a legszebb, legkedvesebb:-)) Szerintem is jutalomfalat, és dicséret! A bloki.hu-n lacika néven van fent, nézd meg, és jelölj be, ha gondolod! :-)) Puszi 24/L
2010. márc. 17. 21:36
 9/15 anonim ***** válasza:
83%
először válassz olyan sétahelyet, ahol nem éri annyi inger. azaz ha a patakparton sok a kacsa, és őt az érdekli, először ne a patakparton gyakoroljatok, hanem olyan helyen, ahol nincs kacsa. nekem spánielem van, tudom, milyen nehéz, főleg tavasszal, nyúl, fácán, kacsa, meg minden van ilyenkor. én is a jutalomfalatot javaslom, meg nekem az is bejön, ha magas hangon berregek vagy nyávogok, szóval valami idióta hangon kell neki szólni, és akkor nem tudja mire vélni és odamegy hozzád. De szerintem azért próbálj meg kompromisszumot kötni: ha nincs veszély a területen, hogy elüsse egy autó vagy beleessen valamibe vagy ilyesmi, akkor el kell engedni kicsit szaladgálni, és nem csak egy méterre. Én úgy gondolom, keress egy kevésbé kacsás helyet a futtatáshoz és a parton pedig menjetek pórázon. ez egyfajta kompromisszum lehet.
2010. márc. 17. 21:39
 10/15 anonim ***** válasza:
szerintem minden rendben van, ha bármikor vissza tudod hívni, hadd rohangáljon.Nagyon ügyes vagy, az én tacskóim nincsenek megnevelve, mert azok ha macskát látnak, hívhatom én őket, míg el nem kergetik, fülük botját sem mozgatják!
2010. márc. 18. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!