Kan amstaffot valószínű, hogy bántják a futtatóban? Több őrző-védő felnőtt kan kutya is van ott nj, roti, óriás snauzer stb. Meg tudja magát védeni valószínűleg?
A karakán természet nem fajta, hanem egyedfüggő.
Két staffordom van. Az ivaros szukám mindig a birkózás sűrűjében játszik a többivel, többször is ő kezdeményezi a játékot. Ha valaki fölé kerül, rögtön kipördül és villámgyorsan kicsusszan a másik alól. Ha szuka az illető, közel sem olyan puffogós, mint ha kan akarna rátehénkedni. :D
A másik, a herélt kanom pedig pont az ellenkezője: igazi mazochista, imádja, ha mászkálnak rajta és gyömöszölik a nyakát, lenyomják, majd jön a pár másodperces mozdulatlanság, és rohannak néhány kört a futin.
Minden kutya más és más. A te dolgod elrendezni a kutyádat, ha bunyót kezdeményez vagy bunyóba keveredik.
Arra mindig van esély, hogy egy akár karakán kutyát is megtámadhat egy bunkó másik kutya. ha te, mint gazda nem lépsz közbe, akkor a kutyától függ, felveszi-e a harcot, vagy kihátrál belőle.
Áruld már el, mi okból érdekel ez a dolog?
Tudod, ennek az a titka, hogy még azelőtt közbelépsz, kivonod a kutyát vagy kizökkented a szituból, mielőtt összekapnának.
Nekem egy 15 kilós keverékem van, bejöttek a futtatóra argentin doggal meg rotival, semmi gond nem volt pedig enyém utálja a nála nagyobb ivaros kanokat. Első csúnya pillantásnál rászóltam az enyémre, az argentin dogot meg elküldtem magunktól mikor láttam, hogy az enyémnek már sok a nyomulása.
Ennyi. Kicsi kutyáknál ugyanez érvényes.
Odamész a futtatóhoz és megkérdezed, a bent lévő kutyák elviselik-e az új kan kutyát? Nagyon sokszor van, hogy futtatóban kialakulnak különböző társaságok, amelyben az összeszokott kutyák vannak. Lehet megpróbálni , befogadják-e?
Általában nem a nagyság számít ilyenkor, hanem a kutyák természete.
Ha ismered a kutyád, és általában a kutyák viselkedését, akkor láthatod, hogy mennyire jönnek ki jól egymással. Ha a kutyád minden körülmények közt behívható és tiltható, akkor nagy gond nem lehet.
Kérdezd meg a futiban, hogy milyenek a bent lévő kutyák és ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!