Stresszel az autóban?
Nekem is sokszor hányingerem van a kocsiban, gyerekkoromban hánytam is be.
A kutya mellett nyissátok ki az ablakot, hátha akkor jobban fogja bírni, én is azt szoktam magamnak. Csukott ablak mellett nagyon rosszul leszek, és hátul sem szeretek ülni, mert ott a lengéscsillapító miatt nagyobbakat rugózik, és ahogy lengedezik a kocsi, úgy okoz nekem émelygést, vagy mit. Több mint fél órás útnál én is mindig majdnem rókázok.
Hol szállítjátok? Nekem a nagyobbik kutyám ettől durvábban stresszelt, sok pozitív élmény (azaz számára jó helyekre viszed, ahol sétálhat, játszhat más kutyákkal stb.), meg lehet próbálni a D.A.P. használatát (Dog Appeasing Pheromon, nálunk minimálisan használt), kitapasztalni, hogy mire reagál jobban, ha éhgyomorra van vagy eszik valamit előtte (a miénknél pl. jobb, ha van valami a gyomrában, de nem darabos cucc, hanem pl. nyers tojás, kefir/joghurt, esetleg egy kis darab banán), a miénk a hátsó ülést nem bírta, ellenben csomagtartórészben jól elvan, és nem utolsósorban ő kapott egy kutya társat is, aki imád utazni, jó hatással volt rá nagyon.
Ja és persze sok-sok türelem meg kitartás. A miénk egy éves koráig annyira félt, hogy még be is pisilt sokszor az autóban (mondjuk neki kölyökkori traumából adódott ez a félelem), ezt is kinőtte szerencsésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!