Hol utazik a kutyátok az autóban?
Mi kezdetben a hátsó ülésen utaztattuk, de borzalmas volt, ide oda ugrált, előre mászott, úgyhogy hamar átkerült az anyós üléshez, alulra a ,,földre".
Ezt a helyet már nagyon megszokta, de itt nincs bekötve a hám a biztonsági öv részhez.
Ha valaki utazik velem, akkor viszont hátra rakom , de bekötöm a bizt. övbe. De sajnos így is ugrál fel az ablakra amennyire lehetősége van mozogni.
Illetve ha fékezek egy nagyot előre esik a két ülés közé. Vissza tud mászni, de eltereli ilyenkor a figyelmemet h segítsek neki vissza mászni.
A legjobban ott az anyós ülésnél működik, ott csöndben van, szemmel tudom tartani ha épp fel is akarna mászni elég rá szólni és tudja hol a helye. Csak hátul bolondul meg. Viszont nem veszélyes ott elől utaztatni? Ha véletlenül baleseteszek és pont a kocsi elejét / oldalát ütöm meg nem szorul be a kutya oda?
A neten nem sokat találtam az ilyen fajta kutya utaztatásról.
Hátul a csomagtartóban rögzített boxban.
Amit Te csinálsz a lehető legbalesetveszélyesebb. Én sosem tenném, h a kutyám szabadon legyen a kocsiban míg én vezetek. Anyósülésnél ugyanannyira van veszélyben mint a Te lábad. Hallottunk már olyan esetet h az ember elvesztette a lábát egy balesetben, mert beszorult. A kutya ilyen esetben valószínű nem élné túl.
A másik, gondolj bele h egy nagyobb fékezésnél előreesik, mi történne vele ha a kocsi 10 m-en 50ről 0ra lassulna (ütközés)? Kirepülne a szélvédőn. Egyszer láttam egy tesztvideót h ezek a hámok amikwet a biztonsági övhöz lehet csatolni mennyire nem biztonságosak mert egy ilyennél eltörnek, szakadnak...
Hátul be van kötve azzal a kutya hám+biztonsági övvel. Jó minőségűt vettünk, julius k9eset. Kiesni nem tud a szélvédőn , csak hát hiába van bekötve és hiába raktam a legkisebb méretre még így is tud mászkálni a kocsiba, és ha fékezek akkor a két ülés közé beesik, addig engedi az öv.
De akkor az anyós üléses rész nem túl biztonságos. Mert két helyen olvastam csak azt , hogy az jó úgy.
Boxok milyen árban vannak? de azt ki is lehet pl kötni a hátsó ülésre is? mármint a boxra gondolok, hogy azt hozzá lehet biztosítani a hátsó ülésre hogy ha pl megpördül az autó akkor ne essen ki a box a szélvédőn?
Sajnos a csomagtartóba nem tudom rakni mert nekem az teljesen zárt.
Az én kutyám a hátsó ülésen utazik, nem kombi autónk van, így nem tudom egészen hátra tenni. Az első és hátsó ölések közti részt teljesen kitöltöm, pl. hűtőtáska, kardán fölé is van egy méretes táskán, kis bőrönd, stb., így nem tud leesni (ezt a "berámolást akkor is megcsinálom, ha nem hosszú távra utazunk). A biztonsági övhöz van kikötve a hámmal. Sikerült úgy beállítani, hogy legfeljebb a vállamat tudja út közben nyalogatni. Ha hirtelen fékezésnél kicsit előre bukna, akkor sem esne le, a kikötés hossza miatt pedig a szélvédő nincs veszélyben, tehát a kutya sem tudna kirepülni.
Egyébként lehet kapni olyan rácsot, amit a hátsó ülés mögé rögzítenek és akkor nem tud a kutya előre menni.
Az anyós ülés előtti utaztatást nem tartom biztonságosnak, túl közel van hozzád, zavarhat a vezetésben és ő sincs biztonságban. Mint már fentebb is írták, nagyon megütheti magát, de akár be is szorulhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!