A kutyámba kullancs volt és elképzelhető, hogy belázasodott, van okom az aggodalomra?
Reggel levittem sétálni a kutyámat, utána dolgom volt, ezért elmentem és dél körül értem haza. Nem jött ode hozzám, remegett, behúzta a farkát, mintha félne. Egy fél óra után már gyanús volt.
Elkezdtem nyugtatgatni, simogatni és simogatás közben ahogy jobban megnéztem, láttam, hogy a szeme mellett egy "kis' helyen mintha be lenne dagadva és piros a bőre. Megnéztem közelebbről és egy kullancs volt benne...
Szóltam a szüleimnek, kiszedtük a kullancsot, viszont még mindig remeg, reggel óta nem igazán evett semmit, meleg, "bújós". Állatorvos csak holnap van ugye, érdemes megnézetnem vele? Van okom az aggodalomra?
Anyukám be akar adni neki egy fél lázcsillapítót neki, de kutyának nem tudom lehet-e adni, szerintem nem.
Én a 3. napon tudtam meg,(akkor utaztam haza) mert már anyukámmal él a mudim. Rögtön vittük dokihoz, szerencsére injekciókkal megúszta. De még azt is kellett ismételni 2 nap múlva. Ma már ismét egészséges :)). Ez volt 2 hete. Ha anyukám nem szól, hogy a kutya 2 napja nem evett, és nem találom meg benne a kullancsot, és nem visszük dokihoz, ma már nem élne!!
A lázcsillapító nem használ neki. A kullancs átadott egy egysejtű organizmust a kutyádnak, és babesiózis nevű betegsége lett. Erre Imizol injekció kell!
A kutyám kapott ezen felül antibiotikumot, és gyulladáscsökkentőt is, majd 2 nap múlva ismét egy injekciót.
És még örülhetek, hogy nem került 2 napra infúzióra, mint annak idején a beagle-m...
Tegnap nem tudtam tovább várni, ezért fogtam magam és elsétáltam a kutyával az állatorvoshoz (kb 5-6 megállóra van tőlünk 2 is). Furcsa volt, hogy odalent a kutya ugyanolyan eleven és játékos volt mint alapesetben.
Az egyik állatorvosnál ki volt írva egy telefonszám, amit rendelési időn kívül lehet hívni ilyen esetekben, de nem vették fel, többször is próbáltam hívni őket. Utána minden telefonszámot megpróbáltam felhívni ami ki volt oda írva, de csak sípolt.
Aztán elsétáltam a másik állatorvoshoz, ott felvették, barátnőm velem volt és elmondta mi a helyzet, de az orvos semmi mást nem mondott, csak azt, hogy "ma este 7-kor vagy holnap reggel 8-kor". A kutyának jelenleg semmi baja nincs, bár én örülnék neki, ha legalább megvizsgálná egy állatorvos de anya szerint felesleges elvinnünk ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!