Két féle Bichon Bolognese?
Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én kétféle Bolognese-t véltem felfedezni...
Az egyik féle az ilyen zömökebb.
A másik féle meg ilyen törékenyebb kinézetű, karcsúbb.
Mindkét esetre ismerek olyan kutyát amelyik törzskönyvvel is rendelkezik.... De akkor most melyik is a standard bolognese?
Ha kinyitsz egy kutyahatározót, netán egy kennel honlapját, az ott látott bolognese- k az igazi, eredeti trademark bolognese-k. De ezt törzskönyv is megmondja. Ha nincs, vagy apró, zömök testű kutyát látsz, az nagy százalékban szaporított kutyus, vagy menhelyről hozott keverék. De az előbbiből tőbb van ugyanis Náncsinénit, mé a szomszéd Julcsát akik max egy pár tízezer forintot szán a kutyára, kétlem hogy bolognese lenne nála.
(Leginkább uszkárt, shihtzu-t, egyén habosbabos fajtákat kereszteznek, de véltem már francia bulldogot is felfedezni egy-egy telepen sétáló "bolonyézében".)
Igazi Bolognese aminek van törzskönyve,a többi keverék és csak bichon jellegű kutyának hívjuk.
Sokan a máltaira is azt mondják,hogy bolognese szóval teljesen mindegy a gazdi mit mond. A törzskönyv a mérv adó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!