Hogyan győzzem meg anyát hogy kapjak egy kutyát?
11 éves lány vagyok és már nagyon régóta szeretnék egy kutyust. Tavasszal kaptam is egy 3 éves bichon havanese keveréket. Egészen 3 napig volt nálunk ugyanis nem bírt a lakásban megmaradni mert előtte kerti kutya volt. 2-3 óránként levittem sétálni de éjjel még ennek ellenére is bepisilt. Egész nap játszottam vele tanítgattam de este mindig fent volt és mászkált. Anyum arra hivatkozik hogy túl kicsi a lakás ami nem igaz mert a kutyus szinte csak aludna bent. Meg hogy őt az zavarja hogy ott mászkál. Egyébként állnám az anyagi költségeit a zsebpénzemből. Kérlek írnátok tanácsokat hogy hogyan győzzem meg. Történetek is jöhetnek hogy ti milyen "praktikát" használtatok.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Sajnos ennyi idősen még nem sokat tehetsz, ha anyukád nem egyezik bele.
Jó sok zsebpénzed lehet! Azért egy kutyus ellátása legalább havi 10 ezer Ft körül van átlagosan (kistestű). Ha beteg lesz, akkor ennek többszörösét is elkérheti az állatorvos.
A kutya akkor alszik a lakásban, ha megfelelően le van fárasztva. Agyilag és fizikailag is. Rögtön nem lesz szobatiszta, ezt is tanulnia kell, hónapokat vehet igénybe.
Ötletem a következő: kérd meg anyukádat, hogy járjon ki veled hétvégén menhelyre kutyát sétáltatni.
Egyrészt, így látja, hogy mennyire elkötelezett vagy, és nem adod fel, tényleg komolyan kutyázni szeretnél. Másrészt, hátha megszeret ott egy kutyát, akit aztán hajlandó lenne örökbe fogadni. Harmadrészt, addig is kutyázhatsz, míg nem lesz sajátod, és még jót is teszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!