Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 5 hónapos kutyáról van szó,...

Cinteya kérdése:

5 hónapos kutyáról van szó, normális ez?

Figyelt kérdés

3 napja lettem gazdija egy 5 hónapos csivavának. Eléggé el vagyok keseredve, ugyanis a kutyus nem játszik, nem kiváncsiskodó, eléggé félénk.

Mióta nálam van, hasmenése van. Arra tudtam gondolni, hogy hirtelen táp váltás okozza. De emellett "szánkázik" is, tehát húzza a fenekét.

Nem alszik a fekhelyben, amit vettem neki, sőt szinte a közelébe sem megy. Eddig ágyban aludt az előző helyén, én viszont ezt nem szeretném a kellemetlen szituációk elkerülése végett.

Nem marad meg egyedül, nyüszít és olykor ugat is és nagyon kitartó. Viszont hozzá szeretném szoktatni ahhoz, hogy nem mindig tud vele lenni valaki.

A pelusra sem szeretném annyira rászoktatni, mivel szeretném, ha inkább lent végezné a dolgát (panelban lakunk). Viszont mikor leviszem, nem hajlandó semmire. Nem szaglászik, csak követ engem, szorosan a lábam mellett és üríteni sem hajlandó. Fél a város zajától, a kutyáktól, állatoktól és az emberektől is.

Aggódom érte.

Az állatorvos azt mondta, hogy az abszolút nem kiváncsi tulajdonság nem jellemző a kölyökkutyákra, így megmérte a lázát, de nem volt neki.

Kaptunk féregtelenítő tablettát, hogy hátha az a baj.

Nagyon ragaszkodik, éppen ezért nehéz ez az egész.

Szeretnék jó gazdája lenni és minél hamarbb megtanítani neki, hogy mit hogyan kell helyesen és mi az, ami abszolút tilos.

Segítsetek kérlek! Nagyon el vagyok keseredve! Bármilyen tanácsot nagyon-nagyon szívesen fogadok!

2015. okt. 12. 17:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Vidd vissza a dokihoz. Véres széklet nagyon nem jelent jót.
2015. okt. 13. 10:47
 12/12 A kérdező kommentje:

Visszavittük, de most egy másik dokihoz, mert akinél először voltunk, nem vett minket komolyan és nem csinált semmit a kutyával.

Akihez tegnap vittük, megvizsgálta, adott neki antibiotikumot szuriban, szem és fülcseppet, mert azok is be voltak gyulladva neki. Ezen kívül pedig diétát tanácsolt és azt, hogy ma este vigyük vissza és megnézi újra, hogy mennyit javult az állapota, plusz ha úgy van, megismételjük a gyógyszer kihányása miatt nem sikerült féregtelenítést.

Már tegnap este lehetett látni a kutyuson,hogy élénkebb, játékosabb.

Mára pedig már egy igazi kis rosszcsont. :)

És ma reggel először nem hasmenése volt.

2015. okt. 14. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!