Most11 honapos a moszkvaim, juniusban tüzelt és most megint vérzik. Nem tudom, ez normális dolog vagy nem, nem tudom, milyen idöközönként szoktak tüzelni? Megkérlek, valaki világositson fel egy kicsit ebben a témában!
Tenyésztői kutya, vagy óccsón vásárolt szaporítós? Mert a szaporítósnak lehetnek betegségei. Remélem nem akarod tovább szaporítani...ivartalaníts és nem lesz ilyen problémád!!
Egyébként meg van állatorvos, hívd fel.
Ha nincs törzskönyve, akkor is szaporítós kutya. Csak többet fizettél érte, mint más. Tudod, úgy kezdik az eladást, hogy mondjuk 50-70.000, aztán ha nem fogy el akölyök akkor lentebb viszik az árakat:)
Csak tapasztalatból mondom.
És miért akarod pároztatni? A kutya nem élvezi a párzást, mint az ember és majom.
Másrészt, menj már be egy ki.b.aszott menhelyre, gyepmesteri telepre, hogy mennyi kidobott kutya vár gazdára!!! És nem gazdát fog kapni a nagy részük, hanem ALTATÓINJEKCIÓT!!!
Pi.csának kell már szaporítani, nem igaz, hogy a sok debil ember nem bírja felfogni, hogy így is tele van a menhely..
Másrészt meg a moszkvait már csak azért sem kéne szapcsizni, mert ha szétkapja a gazdáját, akkor a fajtát fogják elítélni, nem pedig az igazi elkövetőt, azaz TÉGED, amiért szűretlen kutyát vettél.
Mellesleg aki szaporítótól vásárol, az mindig tagadja, hogy szaporító:)
És nem kell leírni, hogy júúúúj de van törzskönyve.. mert aki megvesz 200.000 Ft-ért egy kutyát, amire várt, és előjegyeztette a tenyésztőnél, annak van elég ideje tanulmányozni a kutyát és a fajtát...Ha pedig valaki nem vágja a szuka tüzelési folyamatát, BIZTOS, hogy nem adott ki teljes árat, hanem vett egy "óccsó kínai hamisítványt"...
Az én szukám rendszeresen tüzelt, és sosem ellett. Szerintem még ezt a ciklust várd meg, és ha megint hamar vérzik, vidd el orvoshoz. Nehogy nagyobb baj legyen.
Viszont a szaporítós téma nem vág ide, de egyet értek vele.
Egy ekkora termetű kutyánál ha valami a szaporítás közben "félrecsúszik", és diszpláziás lesz, vagy agresszív, akkor az valóban a kutya fajtát és a szaporítót írja le.
Most nekem is moszkvaim van, de ragaszkodtam hozzá, hogy törzskönyves legyen. Nem viszem sem kiállításra, sem versenyre, egyszerűen csak azt szerettem volna, hogy azt a kutyát kapjam, amit a fajta leírásában tanulmányoztam. És így is lett :)
Majd egyszer én is szeretnék kölyköket, de csak és kizárólag tenyészszemle után, DP szűrés után törzskönyves kantól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!