Mekorra egy Pitbul? És hány kg?
Ja, a kiállítási kutyák számomra nem mérvadóak. Ott a standardtól eltérő méretnövelés folyik kb. minden fajtánál. A törzskönyv sem jelent semmit, néha belekevernek más bull típusú fajtákat, ha nagyon kiüt eltűntetik, ha nem, akkor tovább tenyésztik.
Az XXL pitbull sem pitbull, csak a nevében.
Számomra ez a pitbull, 18-25kg:
Nem pedig ez, amelyik két lépést nem tud tenni:
Nem kell utánanéznem.
Én azt nem értem, hogy ha te tudod milyen egy ilyen kutya, akkor hogy lehet, hogy a szikár pitbullt 30-32kg-nak mondod. :) Akkor a nem szikár meg 40? :) Az már egy más kategória. Elfogadom, hogy vannak 30kg-os pitbullok, szépen kigömbölyödve, rengeteget lehet látni az utcán. De egy normálisan tartott, sportos, szikár pitbull nincs több 25kg-nál, az már igencsak a felső határ.
Lódítani én is tudok. :)
Miért nem tudom leírni a nevét helyesen? :D
A képen a kutyának ahhoz hogy 30kg legyen szerintem kb. 60cm marmagasságnak kellene hogy legyen.
De legyen. Nem értek hozzá, biztos van ilyen, csak számomra az már másik fajta vagy mix. Standardtól eltér. Versenysúlyban is. Nem versenysúlyban meg 34-36kg és az már nagyon gáz.
Angolul valóban american pit bull terrier. De magyarul a köznyelvben elfogadott a pitbull. Mint ahogy a németjuhászt is egybe írjuk, pedig hivatalosan külön kellene írni. Ez csak nyelvészkedés és kötözködés, nincs sok értelme.
Elfogadom, legyen így, ahogy mondod. A game kutyák egy része kimondva és kimondatlanul mindenki tudja, hogy mixek. Pit x agár, pit x egyéb bull, stb. Sajnos azok, akik ezt űzik nem az eszükről híresek és nem is a becsületességükről. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!