A kiskutyám véresre harapdálja a kezem amikor játszunk mit tegyek?
A 9 hetes berni pásztor kiskutyám pár napja kezdett el ,,vadulni" játék közben és ilyenkor szinte lehetetlen leállítani. Rengeteg praktikát olvasni/hallani erre de egyelőre úgy tűnik semmi sem használ. Próbáltam megfogni a száját vagy gyengén összefogni az alsó és a felső állkapcsát, hogy ne harapjon de erre csak bevadul, kitépi magát és ismét támad. A 'nem' szóra ilyenkor egyáltalán nem hallgat és az sem segít ha sikítok és ellököm magamtól majd elfordulok mert ilyenkor ismét jön és megharap. Az egyetlen megoldásnak eddig az bizonyult ha egyszerűen otthagyom és bemegyek a házba de tudom, hogy ez hosszútávon nem old meg semmit. Egyébként rengeteget foglalkozom vele, nayon tanulékony, már ül, fekszik, pacsit ad,hempereg, halottat játszik és behívásra is azonnal jön szóval alapvetően nagyon okos és jó kutya (ezt az apróságot leszámtva), nagyon szeretem is ezért próbálnék megoldást találni a problémánkr.
A válaszokat előre is köszönöm :)
Nem elég hatékony a tiltás. Hajtsd be a szája szélét a fogai alá, amikor harap. Fogd le a grabancánál fogva, rázd meg, és kiálts rá, hogy 'NEM!!!'
Az is jó, ha otthagyod és nem játszol vele tovább.
Másrészt, ne a kezeddel játssza vele, hanem rongyozzatok, és/vagy zsinóros labdával játszattok. Azt haraphatja, huzakodhottok vele. Meg fogja tanulni, hogy mivel lehet harapósat játszani, és mivel nem, csak légy kitartó és következetes.
Próbáltam már behajtani a szája szélét és hidd el, hogy néha szinte üvöltök vele és mégsem látok semmiféle ijedtséget/bűnbánást az arcán.
De köszönöm, a grabancnál megrángatást ki fogjuk próbálni :)
Mindig van nálam valami játék de amikor velem van egyszerűen nem kell neki mintha teljesen figyelmen kívül hagyná. Néha berakom a szájába mielőtt harapna de eldobja és csak a kézre megy :D De köszönöm, reméljük előbb-utóbb megtanulja😊
Nem vagy elég domináns neki. Amíg nem tisztel eléggé és csak egy jutalomfalat generátor vagy neki addig meg fog harapni. Ekkora korban már próbálgatja az erejét és hogy kit tud maga mögé utasítani.
Amikor túl erősen harap, azonnal, határozottan kell fellépni. Határozott és következetes tiltószóval és bizony fizikai ráhatással ha szükséges
3. vagyok, a te szempontodból romlik.
Érzi hogy egyre inkább félsz tőle és föléd kerekedik. Egyre jobban meghátrálsz előle, nyilván nem fog leállni. Vagy változtatsz a hozzáállásodon vagy menjen a kutya a háztól, egy ekkora kutya gyakorlatilag megeheti a gazdáját abból később sokkal nagyobb problémák lehetnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!