Van egy boxer kölyökkutyám, de folyton harapdálja a kezem vagy a ruhámat, mit tegyek, hogy leszoktassam erről?
Nem tudod pontosan és azt sem,mennyi idős?
Nem véletlenül írja elő a törvény,hogy 8 hetes kor előtt TILOS elválasztani kiskutyát.
Pont ebben az időszakban szocializálódna és tanulná meg a szüleitől,testvéreitől,hogy nem szabad harapdálni.
Most lehet le fognak pontozni, de leírom.:
5 hetes volt a kutyám, amikor kaptam. (a tesói elpusztultak, és a "gazdája" egy idióta volt.
Nekem is ezt csinálta, mert kimaradt nála a kölyök kori szocializáció. Néha, durván orron harapott. Akkor kezdte abba hagyni, amikor én is megharaptam őt. Mancson haraptam picit. Amikor rájött, hogy ez fáj, akkor ő is óvatosabb volt velem.
Most 3 éves és minden rendben.
Igen, rosszul csinálod. Nem "picit" kell félre tolni és közben szajkózod, hogy nem szabad.
Írd be itt a keresőbe---harap a kiskutyám--
Lesz mit olvasnod, jó tanácsokat is.
Ezért sem kell szaporítótól vásárolni.
Ha tenyésztőtől vetted volna,meglenne az alap szocializáció.Már most elkezdhetsz imádkozni,hogy ne jöjjenek ki a kutyádon a fajtabetegségek,mivel nyilván a szaporító nem szűrette a szülőket.
Szívbetegség,veseelégtelenség,daganatok,epilepszia,ezek azok a betegségek,amik a fajtára jellemzők.
Amit most a kutyád csinál, az nem ROSSZ dolog. Eddig az alomtársaival, netán az anyjával kutya módra játszott. Ami azt jelenti, a száját használta leginkább. Most csak veled is így akar játszani, mert ezt ismeri. Rajtad a sor, hogy megtanítsd neki, az emberrel másként játszhat.
Az orrba csapással vigyázz, mert az orra a legérzékenyebb része a kutyának. Ha túl erősen ütsz, túl sokat kap, félni fog a kezedtől, de még a kézemeléstől is.
Ha harapni akar, megfogod a marjánál,és eltolod, leszeded egy NEM kiséretében . Fel is ajánlhatsz utána rögtön egy játszani valót. Pl egy fogselymet, amivel veled huzakodhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!