Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy boxer kölyökkutyám,...

Morec76 kérdése:

Van egy boxer kölyökkutyám, de folyton harapdálja a kezem vagy a ruhámat, mit tegyek, hogy leszoktassam erről?

Figyelt kérdés
Van egy körülbelül 2 hónapos Boxer kölyökkutyám, de van amikor rájön az 5 perc és elkezdi harapdálni a kezem vagy a ruhám... Félretolom egy picit és közben mondom neki, hogy "nem" vagy "nem szabad"... Nem tudom, hogy valamit rosszul csinálok-e, de ha valaki tudja, hogy erről hogyan lehetne leszoktatni annak a válaszát várom.

2015. márc. 22. 12:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

ma 15:01

Akár a 10 hetesen elhozott kölyök is először harapni akar játékként. Ami nála nem egyenlő a valódi harapással, hanem még egy ekkora kölyöknél is játéknak számít. A legjobban nevelkedett alomban sem szól rá akár az anyakutya, akár a testvér egy-egy erősebb harapásnál, hogy nem szabad!. Hanem simán visszaharapnak.

2015. márc. 22. 15:49
 12/15 anonim ***** válasza:

Előző válaszoló a számból vette ki a szót. A tenyésztőtől 8 hetes kora után elhozott kiskutya is harapdál, rágcsál. Ők így ismerkednek a világgal, ez természetes dolog.

Én úgy szoktattam le az enyémet, hogy amikor megharapott, akkor abbahagytam a játékot, elfordultam tőle, kimentem a szobából. Néhány napon belül sokat javult a helyzet, de a rágcsálásról igazából csak a fogváltás után szokott le.

2015. márc. 22. 18:17
 13/15 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ez természetes dolog, hogy harapdál. Mert már megijedtem, hogy ha engedem, hogy harapdáljon akkor nagkorában is harapdálni fog. Azt igazából tudom, hogy nagyon játékos fajtáról van szó. Ha nem baj akkor lenne még egy kérdésem a gazdiktól: Mivel ez a fajta nagyon rövid szörű, télen a hidegben hol érdemes tartani? (Itt azt értem, hogy nem szeretnénk a házban tartani, inkább a kertben)
2015. márc. 22. 20:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Mintha nem figyeltél volna kellően..

Az a természetes, hogy harapdál. De a te dolgod erről leszoktatni.

A boxer rövid szőrű munkakutya. Értsd, nincs igazán aljszőre és nem fog csak úgy ellébecolni az udvaron, mint házőrző.

Ha kint akarod tartani, télire megfelelő házat és bele akár szalmát kell tenni. Mellé energia dús étrend jár.

A természetéhez meg annyi, hogy igényli az emberi közvetlen kapcsolatot, fizikai és szellemi foglalkozást.

2015. márc. 22. 20:43
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem ideális fajta kinti tartásra.Ennek is illett volna utánaolvasni,mielőtt kutyát vettetek.
2015. márc. 22. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!