Van egy boxer kölyökkutyám, de folyton harapdálja a kezem vagy a ruhámat, mit tegyek, hogy leszoktassam erről?
ma 15:01
Akár a 10 hetesen elhozott kölyök is először harapni akar játékként. Ami nála nem egyenlő a valódi harapással, hanem még egy ekkora kölyöknél is játéknak számít. A legjobban nevelkedett alomban sem szól rá akár az anyakutya, akár a testvér egy-egy erősebb harapásnál, hogy nem szabad!. Hanem simán visszaharapnak.
Előző válaszoló a számból vette ki a szót. A tenyésztőtől 8 hetes kora után elhozott kiskutya is harapdál, rágcsál. Ők így ismerkednek a világgal, ez természetes dolog.
Én úgy szoktattam le az enyémet, hogy amikor megharapott, akkor abbahagytam a játékot, elfordultam tőle, kimentem a szobából. Néhány napon belül sokat javult a helyzet, de a rágcsálásról igazából csak a fogváltás után szokott le.
Mintha nem figyeltél volna kellően..
Az a természetes, hogy harapdál. De a te dolgod erről leszoktatni.
A boxer rövid szőrű munkakutya. Értsd, nincs igazán aljszőre és nem fog csak úgy ellébecolni az udvaron, mint házőrző.
Ha kint akarod tartani, télire megfelelő házat és bele akár szalmát kell tenni. Mellé energia dús étrend jár.
A természetéhez meg annyi, hogy igényli az emberi közvetlen kapcsolatot, fizikai és szellemi foglalkozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!