Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor érdemes a kutyának enni...

Mikor érdemes a kutyának enni adni?

Figyelt kérdés
Kell valami rendszer bele, hogy délután 4 kor, vagy ilyesmi? Vagy elönyösebb reggel adni a kutyának? Vagy mindegy?
2010. márc. 15. 16:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Orvos szerint a napi adagot napjában 2X, fele-fele arányban reggel és este.

És célszerű egy időben, persze nem percre pontosan, de pl mielőtt dolgozni mész, és mikor vacsorázol...

(nálunk kap reggel mikor felkelünk és este fél 7 körül)

2010. márc. 15. 16:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

16:24 es hozzászóló jól mondja, annyival kiegészíteném, hogyha reggel nem eszi meg a kajáját vedd el tőle ha keveset hagy benne akkor is, és este is ugyan ezt csináld meg.

Mi reggel munka előtt fél7kor kapnak és este 6 kor.

2010. márc. 15. 16:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább a nagyon nagy kutyáknak érdemes kétszer adni naponta. De egy átlagos kutyának elég egyszerre odaadni. Én naponta egyszer etetem őket, este. Akkor a legjobb amikor várható hogy utána nem kell aktívnak lennie. Ha ti éjszakai életet éltek akkor adj neki reggel enni.
2010. márc. 15. 16:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mindenképp rendszer szerűen kell enni adni. A napi rutin, a család életének megfelelően közel azonos időpontban kell enni adni (pl. reggel 7 és este 8).

Felnőtt kutyának napi 1x, vagy a napi adagot két részre osztva reggel-este érdemes enni adni.

Mindig séta UTÁN kell enni adni (bélcsavar veszélye).

2010. márc. 15. 16:46
 5/7 anonim ***** válasza:
28%

A tv-ben úgy mondták, h legkésőbb 5kor adjuk neki oda a vacsit, hogy lefekvésre megeméssze.

Itt is olvastam már olyat, h a kutyája éjjel kapott bélcsavarodást, mert a hátára feküdt:S gondolom pl. ezért jobb 5kor max.

Én betartom:)

2010. márc. 15. 18:30
 6/7 Akiteki ***** válasza:
69%

Mindegy, hogy mikor, de mindig ugyanakkor. A kutyának fontos a rendszeresség. Az enyémek már fél 4-kor toporzékolnak, mert 4-kor etetés.

Olyan időpontot válassz, amikor egészen biztosan otthon vagy. Ha ez reggel 7-kor munkába indulás előtt van, az is jó, ha este 10-kor, az is.

Gyomorcsavarodást attól nem kap a kutya, hogy hanyatt fekszik, hanem akkor történhet meg, ha evés után sokat szaladgál.

2010. márc. 15. 20:38
 7/7 anonim ***** válasza:
74%

Gyomorcsavarodást, akár egy felugrástól is kaphat a kutya, és előfordult már üres gyomornál is. (saját)Ez sajnos hajlam.

Mi reggel, és este etetünk, ugyanabban az időben. (8 ó. 7 óra)

2010. márc. 16. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!