Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jelentő az, hogy egy magyar...

Jelentő az, hogy egy magyar vizsla a világ legnagyobb versenyének legjobbja?

Figyelt kérdés

Egy északnyugat-angliai magyar vizsla nyerte meg a világ legnagyobb és legrangosabb kutyakiállítását, a Crufts-ot vasárnap az angliai Birminghamben - jelentették be a verseny szervezői.

Idén 187 kutyafajta csaknem 22 ezer ebe versengett a "Best In Show", azaz a "verseny legjobbja" címéért. A négynapos megmérettetés végén, vasárnap hirdették ki, hogy a címet a hétéves, Yogi névre keresztelt magyar vizsla kapta.

Gazdája, John Thirwell szerint a kan vizsla "gyönyörű állat és büszke arra, hogy megállta a helyét a Crafts-on." A Carlisle városából származó kutya egyébként a verseny 1891-es története óta az első vizsla, aki megnyerte az első díjat.

Idén először nem a BBC, hanem a More4 nevű csatorna közvetítette a versenyt. Tavaly decemberben ugyanis a brit közszolgálati csatorna egy olyan dokumentumfilmet mutatott be, amely szerint a kutyákra káros módon ható módszerekkel tenyésztik a díjnyertesnek szánt ebeket.

A Crafts-ot egyébként az alapító, Charles Cruft-ról nevezték el és 1891 óta minden évben megrendezik Birminghamben.

(FH)

2010. márc. 15. 12:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Magyar vizsla, de nem magyar tenyésztésből. Olyan szempontból jelentős, hogy vizsla még nem nyert. De ennyi.
2010. márc. 15. 12:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha magyar kennelből lene akkor nagyon nagy hir lenne de küldöldi tenyésztésű igy nem annyira. De azért jó hogy magyar fajta nyerte.
2010. márc. 15. 12:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagy szó szerintem, hogy MAGYAR vizsla. Már csak ebből a szempontból is, hogy TŐLÜNK származik. Az hogy nem magyar tenyésztés meg nem magyarok stb valóbab nem nagy dolog de azért még is csak ott az, hogy MAGYAR vizsla :D:D:D Szóval értitek :) Szerintem büszkék lehetünk rájuk is.
2010. márc. 15. 13:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nagy dolog! Már is nagy dolog ha magyar tenyésztésű kutya nyer. Ez a vizsla nem magyar tenyésztésű, de tőlünk származik és mondták a rádióban hogy az ősei magyar tenyésztésűek.
2010. márc. 15. 16:48
 5/6 anonim ***** válasza:
1980-ban meg a frizbi világbajnokságot nyerte meg egy magyar vizsla. Azért én erre vagyok büszkébb, de a Crufts-on elért eredményre is.
2010. márc. 15. 17:59
 6/6 Akiteki ***** válasza:
A gazdája valószínűleg bennfentes. Ez is csak olyan hely, ahol elsősorban a gazda számít.
2010. márc. 15. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!