Mi legyen a 12 hetes kutyával, ha egyedül marad?
12 hetes kutyánk (vizsla) egyik napról a másikra itthon marad egyedül. Kertes házban lakunk, éjszaka bent aludt és nappal is sokat bent volt, bármikor bejöhetett.
Hogy legyen ezután? Hogy a kutyának is jó legyen, meg nekünk is? (egyben maradjon a ház, mire hazajövünk)
Kb. reggel 7-től 17h-ig lenne egyedül hétköznaponként itthon. Tehát erre az időre kellene megoldani valahogyan, hogy biztonságban legyen ő is, meg a lakás berendezése is. :)
Szobakennelt vegyünk neki? De abban csak nem lehet egész nap?
Rakjuk egy szobába a szobakennelt és legyen nyitva az ajtaja? De mindben van bútor :)És akkor oda pisil-kakil??
Kutyaházat rakjunk be a kinti tárolóba a garázs mellé? Ott mondjuk csak jobb lenne mint kint a teraszon. És akkor szabadabb lenne. De azért ha nagyon hideg lesz télen?? Csak jobb lenne neki bent, ahogy megszokta.
Nagyon nem tudom, mi legyen, tudnátok ebben segíteni, hogy mi lenne a legjobb megoldás?
Rokonod vagy barátod nincs aki 1x vagy inkább 2x áttudna ugrani a kutyushoz? Kiengedni a kertbe egy kicsit játszani vele?Meg,hogy kint végezze el a dolgát?
Szomszéd?
Egyik barátnőmék szomszédjába tavasszal érkezett egy berni pásztor kölyök,ők ugyan 9 órát voltak távol,de barátnőméket megkérték,hogy nézzenek rá a kutyára etessék meg,meg egy picit játszanak vele.Barátnőm ezt bevállalta,mert akkor nem dolgozott és az egyetemen is volt vmi szünet.
Szóval ha van jó fej szomszéd vagy bárki akivel megtudnád ezt beszélni az is jó.
4-es voltam.
Igen, szerencsére vannak, nagyon szeretik a kutyust, ők etetnék meg, azt már meg is beszéltük.
Csak azt nem tudom, bent legyen, vagy kint ilyenkor napközben a kutyus. Vagy akkor adok kulcsot a szomszédnak, úgy is jó, bár lehet arra nemet fog mondani, ha nem szeretne bemászkálni egy "idegen" házába. :)
na az jó :)
Ha megoldható,hogy sűrűbben kiengedik lehet szobakennelben,bent. Csak 10 óra egy az egyben nem jó kennelben,de ha 10 óra alatt mondjuk 2x-3x kiengedik mondjuk akár 20 perc- fél órára is az már nagyon jó!
Én kölyök kutyát nem raknék kertbe,mert nagyon könnyen ellophatják!!!
Max ha van vmi hátsó kert ahol csak a szomszédok vannak és nem az utca.
Mennyi hír van,hogy kölyök kutyákat lopnak el,egy 3 hónapos vizslát úgy kiemelnek mint a pinty.
4-es voltam.
Jelentem Napközben kint van. Vettem neki egy tuti kutyahazat, amit nagyon szeret. Termobelessel kibelelve + az egyik benti pledjet is beleraktam.
Szélvédett helyen, a házunk es a garázs közti tárolóban van, szélvédett helyen, meleg fal mellett.
A tároló ajtó nyitva van, ki tud menni barmikor az udvarra, de nem csap oda a kis helyéhez a levegő.
Delutan fel5-tol reggelig egyutt vagyunk. Sot, bent alszik ejszaka, itt szuszog mellettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!