Mit jelez ez a testbeszéd?
A kutyámnak időnként adok valami különleges ínyencséget, pl. csontot. Tudja, hogy egy idő után elveszem tőle, hogy ne darálja le egyszerre az egészet, úgy tanítottam, hogy szépen ideadja.
A másik kutyámtól érthető módon védi a zsákmányát, nem engedi két méternél közelebb magához, morog, bár tettlegességig még nem fajult a dolog.
De ha én elmegyek mellette, mikor a csontot vagy húst rágcsálja, mindig szájba veszi a csontot, és lesunyt fejjel megcsóválja a farkát. Akkor is, ha rá se nézek.
Mit jelenthet ez? Behódolás és kuncsorgás, hogy "léccilécci ne vedd el", vagy óvatos "Nem akarok balhét, de ez az enyém" jelzés?
Rám soha nem morog. Ha odanyúlok, vagy rászólok, hogy "kérem", zokszó nélkül átenged nekem bármit.
A farkcsóválás az, amit nem értek a szituációban.
szerintem örül neked, meg örül, hogy kapott csontot.
:)
Bizony, szerintem az utolsónál a válasz.
Egy példa: a kutyám eltűr ugyan mindenféle vegzálást részemről - lábtakarítás, fogmosás, fésülés stb. - de amikor reggeli séta után följövünk szó nélkül csoszog a fürdőbe és nem kell rászólni hogy menjen be magától,nem húzza a lábait gyorsan, ugyanis tudja, hogy másodperceken belül reggeli:)
Igenis tudnak viselkedni, mint a kisovodás ha tudja hogy kinéz valami úgy űl, fekszik, stb. mint a huzat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!