Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerinted melyik a legjobban...

Szerinted melyik a legjobban tanítható kutya?

Figyelt kérdés
2010. márc. 14. 19:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem olvass vissza vagy nézzd meg oldalt a keresőbe,mert nem tudom már hány ilyen téma van és mindig a vita van belőle.
2010. márc. 14. 19:54
 2/12 anonim ***** válasza:
Akár idősebb, akár kölyök; akár fajta tiszta (bármelyik), akár keverék, mind jól tanítható, ha jól csinálod!
2010. márc. 14. 20:04
 3/12 anonim ***** válasza:

A tíz legintelligensebb kutya:

1. border collie; 2. uszkár; 3. német juhász; 4. golden retriever; 5. doberman; 6. shetlandi pásztor; 7. labrador; 8. papillon; 9. rottweiler; 10. ausztrál pásztorkutya.

A tíz legbutább pedig, amelyik még több száza ismétlés után sem érti meg a parancsot: 1. basset hound; 2. masztiff; 3. beagle; 4. pekingi pincsi; 5. véreb; 6. borzoi; 7. csaucsau; 8. buldog; 9. basenji; 10. afgán agár.

www.kutyafajat.hu

2010. márc. 14. 20:14
 4/12 anonim ***** válasza:
Az előző által beírt listát én is láttam, jó sok hülyeség van benne. De az biztos, hogy a legokosabbak, legjobban taníthatóak a juhászkutyák: mudi, puli, pumi, border collie, kelpie, belga juhász stb.
2010. márc. 14. 21:16
 5/12 anonim ***** válasza:

Ahan láttam már olyan beagle aki első szóra parancsra megcsinált mindent és láttam olyan labradort aki a világig futott volna,mert nem hallgatott senkire.

Ennyit a nagy hülye listádról.

90%-ban MINDEN a gazdán,hózzáálásán és módszerén múlik.

És sok midnentől függ..

2010. márc. 14. 21:26
 6/12 anonim ***** válasza:
44%
Terelő kutyafajták. Személyszerint nekem a mudi, de ő az én kedvencem, viszont abban biztos vagyok hogy a pásztorkutyákból válhat a legengedelmesebb.
2010. márc. 14. 22:35
 7/12 anonim ***** válasza:
89%

"90%-ban MINDEN a gazdán,hozzáállásán és módszerén múlik."

Csak részben van igazad. Mivel a kutyákat anno bizonyos tevékenységekre tenyésztették ki. Ezektől sokban függ, h mennyire tanítható egy fajta. Vagyis hogy az eredeti feladatai között mennyire szerepelt, h az emberrel együtt kell működnie, parancsokat kell végrehajtania.

Pl. egy agárnak sosem kellett a vadász lába mellett fegyelmezetten ülnie és parancsra behozni a vadat. Neki nem volt dolga h parancsra engedelmeskedjen.

De pl. ott a husky ahol az volt a kívánatos, azt a vezérkutyát tenyésztették tovább amelyik képes volt éles szituációkban önálló döntést hozni, esetleg felülírni a gazdája parancsát.

Míg ezekkel ellentétben pl. egy terelőkutyát lelőttek, ha nem engedelmeskedett a gazdájának, ha engedély nélkül csinált bármit a nyájjal, ha agresszivitást mutatott a birkák iránt. Vagy egy olyan vizslát sem tenyésztettek tovább amelyik nem volt képes a gazdájával együttműködni, koncentrálni arra a feladatra amit kapott.

Itt nem az észbeli képességek vannak megkérdőjelezve, hanem a kutyák kooperációs képessége határozza meg a taníthatóságot.

Ha ezekkel tisztában van az ember utána jöhet az a rész h a gazda mennyit tesz a kutyába, mennyit és hogyan foglalkozik vele.

Hidd el h ugyanazokkal a módszerekkel (pl. pozitív megerősítés) sosem fogsz egy basenjit ugyanolyan engedelmessé nevelni, mint egy uszkárt.

2010. márc. 15. 08:58
 8/12 anonim ***** válasza:
49%
Minden a gazdától függ! A türelem a legfontossabb! Érdekes módon az én beagle-m ezerszer okosabb mint barátnőm németjuhásza, mert én foglalkoztam a kutyával ő pedig nem! Tehát erről ennyit. A beagle pedig közel se hülye kutya azért mert van személyisége és tudja mit akar.
2010. márc. 15. 19:38
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen utolsó de nem így kell mérni. Ha foglalkoznának a barátnőd kutyájával akkor az valószínűleg engedelmesebb lenne, mivel ő az együtt működésre lett kitenyésztve, hogy pattogjon a parancsokra, a beagle viszont nem erre, hanem önállóságra lett.
2010. márc. 16. 17:20
 10/12 Akiteki ***** válasza:
Csak a gazdán múlik. Ismertem huskyt, aki előbb vágta le a fenekét a járdaszélen, mint a szintén képzett németjuhász. És volt szerencsém goldenhez, akit nem lehetett normálisan pórázon sétáltatni, mert kitépte a karom.
2010. márc. 18. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!