Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sebes herezacskó, biztos,...

Stew001 kérdése:

Sebes herezacskó, biztos, hogy daganat?

Figyelt kérdés

Pár órája írtam egy kérdés, hogy mivel jár a kutyák öregedése, mire kell figyelni, hogy lehet őket kímélni?. Erre most veszem észre, hogy a kutyám herezacskóján van egy csúnya seb. Nem értek hozzá, de biztos vagyok benne, hogy daganat... Apám szerint várjunk legalább egy hetet, hogy gyógyul-e, ha nem akkor szóljunk állat orvosnak.

A következő kérdéseim lennének:

Tételezzük fel, hogy daganat.

10 éves a kutyám.

-Mennyi rá az esély, hogy belehal a műtétbe?

-Előfordulhat, hogy ilyen idős kutyát már nem műtenek meg mert nem lehet?

-Ha sikerrel jár a műtét, garantált a gyógyulás?

-Kenjek neki rá pimafucort kenőcsöt, vagy semmit?

Előre is köszönöm a válszokat.

#seb #herezacskóseb
2015. szept. 29. 08:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem biztos,hogy daganat,a műtét egy rutin dolog én inkább az áttétek miatt aggódnék HA daganat.

A kenőcsöt hanyagold,ki tudja,lehet,hogy csak árt.

2015. szept. 29. 08:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy daganat, majd az állatorvos eldönti - remélhetőleg minél hamarabb, nehogy romoljon az állapota.
2015. szept. 29. 08:26
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A daganat nem hámsérülésnél jelentkezik, hanem benn a herezacskóban. feltehetően valami gombás fertőzés, ami a kutya nyaldosásával csak rosszabbodik.
2015. szept. 29. 09:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha nem értesz hozzá, akkor miért vagy benne biztos, hogy daganat? :D

Apudat kérdezd meg, hogy ha az ő heréje nézne ki így, várna-e vele.

2015. szept. 29. 11:07
 5/7 anonim ***** válasza:
A seb fertőződhet a kutya életkorától függetlenül. Ne várjatok vele egy hetet, főleg, hogy jön egy ramatyabb esős, sáros idő, ami semmilyen sebnek nem kedvez. Vigyétek el dokihoz.
2015. szept. 29. 11:30
 6/7 anonim ***** válasza:
hát inkább vigyétek el most mert ha tényleg daganat akkor ha vártok vele csak rosszabb lesz és akkor lehet hogy mire kiderül már késő szóval szerintem ne várjatok vele. Mindig van kockázat az altatásnál de nem szokott gond lenni.Esetleg nem biztos hogy megéri a műtét az öreg kutyáknál lehet hogy már amúgy sem lenne hosszú élete de ha nekem lenne ilyen öreg kutyám és kéne akkor megműttetném. Nem a gyógyulás szerintem nem garantált de bízd az állatorvosra. Ne kenj rá semmit előbb az állatorvos mert lehet hogy csak ártanál neki.
2015. szept. 29. 15:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Vidd el orvoshoz, minél előbb megvizsgálja, annál jobb, és te is megnyugszol. Nem kell rögtön daganatra gondolni, lehet, hogy csak becsípődött valahova. Az enyémet 15 évesen műtötték hatalmas heredaganat miatt, a legrosszabbra számítottam, és semmi gond nem volt, jóformán észre sem vette, hogy mi történt vele.
2015. szept. 29. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!